DOOR Neptunus haalt revanche in Holland Series

De Holland Series keren volgend weekeinde terug naar Rotterdam. DOOR Neptunus boekte vanmiddag in Amsterdam een zeer belangrijke overwinning. Mede door een homerun van Shurman Marlin hield de titelverdediger vandaag een 1-4 voorsprong wel vast. L&D Amsterdam leidt de Holland Series nog altijd met 3-2 en heeft zaterdag aan één zege voldoende voor de landstitel.

Gisteren was DOOR Neptunus al dichtbij zijn tweede overwinning in de best-of-seven van de Holland Series. In de slotfase van de vierde wedstrijd verspeelde de titelverdediger echter een 1-4 voorsprong, waardoor L&D Amsterdam nog één overwinning verwijderd werd van de landstitel. Vandaag herhaalde op Sportpark Ookmeer dit scenario zich. Opnieuw nam de Rotterdamse ploeg van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen een 1-4 voorsprong. En opnieuw kreeg L&D Amsterdam de kans om de wedstrijd in de achtste inning te kantelen.

Na vrije lopen voor Roeland Henrique en Michael Duursma kon Bas de Jong zijn ploeg in deze achtste slagbeurt weer terug de wedstrijd in slaan. Closer Kevin Kelly, die even daarvoor Berry van Driel had afgelost en gisteren nog verliezend pitcher was, liet het niet opnieuw zo ver komen. Met een zeer belangrijke strikeout zette hij De Jong aan de kant en haalde hij zijn ploeg ongeschonden uit de inning.

Revanche

Gianison Boekhoudt scoort het eerste punt.

Gianison Boekhoudt scoort het eerste punt.
Foto: © Rob Jelsma

Een nieuwe stunt zat er vandaag voor de Amsterdamse thuisploeg niet in. Ook in de negende inning kwam L&D Amsterdam er aanvallend niet aan te pas. Met drie slag voor Remco Draijer gooide Kevin Kelly de wedstrijd uit en haalde de pitcher van Curaçao revanche voor zijn ploeg.

De Amsterdamse thuisploeg kwam dit duel niet verder dan één punt. Dat kwam met name door het sterke pitchen van Berry van Driel. De Haagse pitcher, al jaren closer bij DOOR Neptunus en het Nederlands team betrad voor de tweede keer dit seizoen de heuvel als startend pitcher.

Keuze

Van Driel kreeg daarbij de voorkeur boven de jonge en talentvolle Floris Timmer. Die keuze pakte goed uit, want in acht innings stond Van Driel alleen een punt toe in de derde inning. Jesse Aussems, de held van een dag eerder, kon na zijn honkslag scoren op een hit van Michael Duursma.

Het waren twee van de slechts zes Amsterdamse hits dit duel. Veel productiever was de slagploeg van DOOR Neptunus ook niet. De honkballers uit Rotterdam kwamen tot acht honkslagen, maar sloegen hard toe in de vijfde inning. Nadat Gianison Boekhoudt (tweehonkslag) in de eerste inning al het eerste punt had gescoord, volgden nog eens drie hits en evenzoveel punten in deze vijfde inning.

Homerun

Benjamin Dille sneuvelt op het tweede honk. Jesse Aussems gaat voor het dubbelspel.

Benjamin Dille sneuvelt op het tweede honk. Jesse Aussems gaat voor het dubbelspel.
Foto: © Rob Jelsma

Dwayne Kemp opende de rally met een honkslag en kon na een gestolen honk scoren op een hit van Daniel Fernandes. Een pitch later ramde Shurman Marlin de bal diep het rechtsveld in tegen het scorebord voor een homerun. Shurman Marlin, die deze Holland Series de geblesseerde Gyenuar Lopez op het eerste honk vervangt, debuteerde dit seizoen in de hoofdklasse en speelde zeven wedstrijden in de reguliere competitie en nog eens negen in de Play-Offs. Daarin kwam hij tot zeventien honkslagen (.354), maar sloeg hij nog geen homerun. Daar kwam vanmiddag verandering in. Met zijn homerun bracht Marlin de voorsprong op 1-4.

Die voorsprong hield in het restant van de wedstrijd wel stand, waarmee een Amsterdams feestje op Sportpark Ookmeer uitbleef. Het circus verhuist komende week naar Rotterdam waar DOOR Neptunus en L&D Amsterdam aan het laatste weekeinde van de Holland Series beginnen. Nog altijd staat de Rotterdamse titelverdediger met zijn rug tegen de muur. Ondanks de winst van vandaag leidt L&D Amsterdam de best-of-seven: 3-2.

               1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
DOOR NEPTUNUS  1 0 0 0 3 0 0 0 0  4 8 0
L&D AMSTERDAM  0 0 1 0 0 0 0 0 0  1 6 0

Pitchers DOOR Neptunus
Berry van Driel (7 2/3+2 man): 5-1-6-0
Kevin Kelly (1 1/3): 2-0-0-0

Pitchers L&D Amsterdam
Jos de Jong (5 1/3+ 1 man): 4-0-6-0
Jurrian Koks (3 2/3): 3-0-2-0

Bekijk ook het volledige foto-album.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page