Mampaey The Hawks forceert vijfde wedstrijd

Bracht DOOR Neptunus de spanning terug in de Holland Series. Op hemelsbreed ruim twaalf kilometer afstand deed Mampaey The Hawks datzelfde in de promotie/degradatie series tegen DSS. De twee teams uit Zuid-Holland voorkwamen daarmee een vroegtijdige uitschakeling. Met een 5-10 zege heeft Mampaey The Hawks een vijfde en beslissende wedstrijd geforceerd.

Voor Mampaey The Hawks staat er deze periode het nodige op het spel. De hoofdklasseploeg uit Dordrecht speelt om lijfsbehoud in de hoofdklasse. In die strijd kon de formatie van hoofdcoach Ronald de Bont zich vandaag in Haarlem geen enkele fout meer permitteren.

Met een 0-1 overwinning gisteren in Dordrecht had DSS een 2-1 voorsprong genomen in de best-of-five en kon de Haarlemse kampioen uit de overgangsklasse vandaag op eigen veld voor het eerst in de historie promotie afdwingen naar de hoofdklasse. Maar waar eerder op de middag de honkballers van L&D Amsterdam het al nalieten om de beslissende winst en de daarbij behorende titel in de wacht te slepen, bleef ook DSS in de thuiswedstrijd met lege handen.

Aanvallend

Mampaey The Hawks was vandaag aanvallend op dreef. De hoofdklasseploeg kwam tot dertien hits. Gregory Trinidad (3 uit 4) en en Berry van Donselaar (2 uit 5) sloegen elk drie punten binnen, terwijl Steven Wharwood (2 uit 4) en Jules Peters (2 uit 4) allebei driemaal scoorden.

Gregory Trinidad wordt uitgetikt op weg naar het derde honk.

Gregory Trinidad wordt uitgetikt op weg naar het derde honk.
Foto: © Robert Bos

Vanaf de heuvel had reliever Kevin van Veen zijn zaakjes goed op orde. Hij was al in de vijfde inning in de wedstrijd gekomen voor startend pitcher José Moreno, die het in de beginfase niet eenvoudig had. Met Van Veen op de heuvel verdwenen de kansen op de winst voor DSS.

Voorsprong

De hoofdklasseploeg uit Dordrecht leek aanvankelijk in de derde inning de wedstrijd al te beslissen. Bij een 1-2 voorsprong sloeg Mampaey The Hawks vier hits en scoorde het in deze slagbeurt maar liefst vijf punten. Eén slagbeurt en vier Haarlemse hits later was die voorsprong echter al weer grotendeels verdwenen: 5-7.

Toch hield Mampaey The Hawks wel de leiding vast. Via tweehonkslagen van Gregory Trinidad (vijfde inning) en Kevin Moesquit (zevende inning) liepen de bezoekers uiteindelijk uit naar 5-9 voordat Jules Peters in de negende inning de eindstand bepaalde op 5-10. Daarmee heeft Mampaey The Hawks de stand in de best-of-five tegen DSS weer gelijkgetrokken en bepalen de twee teams zaterdag in Dordrecht welke club volgend jaar in de hoofdklasse mag starten.

                  1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
MAMPEY THE HAWKS  0 2 5 0 1 0 1 0 1 10 13 1
DSS               1 0 4 0 0 0 0 0 0  5 10 2

Pitchers Mampaey The Hawks
José Moreno (4+2 man): 0-4-7-0
Kevin van Veen (5): 3-1-3-0

Pitchers DSS
Jorn van Ingen (2 1/3): 0-2-6-1
Rik Geestman (5 2/3): 2-0-6-0
Max Ploegstra (1): 0-1-1-1

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page