De Vries nieuwe pitching-coach Vaessen Pioniers

De ervaren oud-international Eric de Vries is toegevoegd aan de coachingstaf van Vaessen Pioniers. Hij wordt naast hoofdcoach Robert Klaver en derde honk-coach Theo Geerman de nieuwe pitching-coach bij de Hoofddorpse ploeg. De Vries keert daarmee voor het eerst sinds 1998 terug bij Pioniers.

In de aanloop naar het sluiten van de overschrijvingsperiode, die eerder deze maand is uitgesteld tot 1 december, heeft Vaessen Pioniers zijn coachingstaf voor het nieuwe seizoen rond. Na afloop van dit seizoen hadden assistent-coach Peter Barentsen en pitching-coach Dave Draijer aangegeven hun taken neer te leggen om zich toe te kunnen leggen op hun werk.

Voor Barentsen kwam daarmee een einde aan een indrukwekkende coachloopbaan van vijftien jaar bij de Hoofddorpse club. In 2000 begon hij samen met Robert Klaver als coach bij het tweede team van Pioniers. Het tweetal maakte twee jaar later de overstap naar het eerste team. Sindsdien is Barentsen aangebleven als assistent-coach bij de hoofdmacht van Pioniers, waar hij in 2011 weer werd herenigd met hoofdcoach Klaver.

Pitching-coach

Klaver staat ook komend seizoen aan het roer bij Vaessen Pioniers, maar krijgt daarbij nu ondersteuning van Eric de Vries, die dit seizoen onder meer pitching-coach was bij Mampaey The Hawks. Ook bij de Hoofddorpse club krijgt De Vries de begeleiding over de pitchers, een rol die hij eerder vervulde van 1995 tot en met 1998. In 1997 veroverde Pioniers de tot dusver enige landstitel uit de clubgeschiedenis. Na 1998 ging De Vries  als pitching-coach aan de slag voor onder meer de hoofdklasseclubs Mr.Cocker HCAW, Amsterdam Pirates en UVV.

De Vries gaat zich daarnaast bezighouden met de talenten uit Omron Pioniers, het Rookie League-team van de Hoofddorpse club. Daar gaat hij samenwerken met Shane Gnade, de nieuwe pitching-coach van dat team en Bas Aschman, de nieuwe hoofdcoach. Samen met oud-international Roger Kops verzorgt De Vries deze winter de zaaltrainingen. Kops deed dat vorige winter ook al samen met de toenmalige pitching-coach Dave Draijer.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page