Nederland voor WK ingedeeld in poule B

Het Nederlands Koninkrijksteam is voor komende maand ingedeeld in poule B van het wereldkampioenschap. Daarin treft de ploeg van bondscoach Steve Janssen in ieder geval Japan, het hoogst gekwalificeerde team tijdens het eerste mondiale jeugdtoernooi voor spelers tot 21 jaar.

Eerder deze week bevestigde de Nederlandse honk- en softbalbond KNBSB de deelname van een Koninkrijksteam aan het wereldkampioenschap. Het team wordt samengesteld uit onder meer spelers uit de Nederlandse hoofdklasse en Curaçaose honkballers van Amerikaanse colleges en high schools.

Gisteren heeft de wereldhonkbal- en softbalbond WBSC de loting bekendgemaakt voor het wereldkampioenschap. Nederland is ingedeeld in poule B. Daarin treft Oranje naast Japan ook de nationale jeugdteams van Venezuela (tiende op de wereldranglijst), Australië (vijftiende op de wereldranglijst) en Nicaragua (28e op de wereldranglijst). De kans bestaat dat de poule van Nederland nog wordt aangevuld met een extra team. Daarvoor lijkt Panama, dat momenteel op de twaalfde plaats staat van de wereldranglijst, de voornaamste kandidaat.

Stijgen

De andere poule wordt aangevoerd door gastheer Chinese Taipei, dat met een vierde plaats op de wereldranglijst het hoogst gekwalificeerde team is. Ook de Europese teams Italië (elfde) en Tsjechië (26e) zitten in poule A. De overige drie teams in deze poule zijn Zuid-Korea (achtste), Mexico (dertiende) en Nieuw-Zeeland (25e). Met name voor Mexico wordt het toernooi van belang. Als Mexico op de wereldranglijst kan stijgen, verzekert het land zich van deelname aan de Premier 12.

Nederland staat momenteel vijfde. De nummers zes en zeven en negen van de wereldranglijst ontbreken komende maand op het WK, waarmee Nederland zeer waarschijnlijk zijn vijfde plaats op de ranglijst dit jaar kan aanhouden. Het wereldkampioenschap wordt gehouden van vrijdag 7 tot en met zondag 16 november. De honkballers van het Koninkrijksteam vertrekken woensdag 5 november richting het Taiwanese Taichung.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page