DSS dwingt promotie af naar hoofdklasse

Na twee jaar is er voorlopig een einde gekomen aan het verblijf in de hoofdklasse van Mampaey The Hawks. De ploeg uit Dordrecht, die zelf in 2012 via de promotie/degradatie series ten koste van Sparta/Feyenoord was gepromoveerd naar de hoofdklasse, is nu in diezelfde series verslagen door DSS. De kampioen uit de overgangsklasse won vandaag overtuigend met 2-8.

DSS nam in de best-of-five van de promotie/degradatie series tot tweemaal toe een voorsprong. Maar in beide gevallen wist de Haarlemse ploeg van hoofdcoach Frank Koot de series niet vroegtijdig te beslissen.

Vanavond gebeurde dat wel. Voor de derde keer op rij won DSS in Dordrecht de uitwedstrijd tegen Mampaey The Hawks. Dat gebeurde juist tegen de ploeg die drie jaar geleden zelf voor het eerst in de clubgeschiedenis promotie naar de hoofsklasse had weten af te dwingen. The Hawks was tot dusver de laatste promovendus in de Nederlandse hoofdklasse.

Smaak

De Dordtse ploeg kwam vandaag in de beslissende wedstrijd tegen DSS geen enkel moment in de buurt van de overwinning. Al in de derde inning sloeg DSS hard toe. Mitchel Dautzenberg kon na zijn honkslag de score openen, waarna Ryan Miner (vier wijd) en Sven Jongejans (velderskeus) hun ploeg op 0-3 konden brengen na een hit van Mitchell Koot.
DSS had inmiddels de smaak te pakken en liep via een punt van Joffrey Heus in de vierde inning zelfs uit naar 0-8 in de zesde inning. In die zesde inning produceerde de Haarlemse ploeg maar liefst vier hits.

Winnend pitcher Tim Halderman (DSS)

Winnend pitcher Tim Halderman (DSS).
Foto: © Robert Bos

Pas in de zesde inning kreeg Mampaey The Hawks vat op de pitches van Tim Halderman, die eerder deze week als enige speler uit de overgangsklasse was geselecteerd voor het Nederlands team, dat volgende maand deelneemt aan het wereldkampioenschap in Taiwan.

Probleemloos

Halderman hield probeemloos zeven innings stand en stond pas in de zesde inning de eerste tegenpunten toe na onder meer honkslagen van Kevin Moesquit en Steven Wharwood. Maar verder dan twee runs kwam de hekkensluiter uit de hoofdklasse vandaag in de beslissende wedstrijd niet. Dat was bij lange na niet voldoende voor lijfsbehoud in de hoogste Nederlandse competitie.

In de zevende inning sloot Halderman met strikeouts voor Jules Peters en Kevin Moesquit zijn uitstekende heuveloptreden af, waarna hij werd vervangen door Kevin Geestman. Die gooide op zijn beurt met onder meer ook twee keer drie slag de wedstrijd uit. Met de derde overwinning in de best-of-five van de promotie/degradatie series heeft DSS promotie afgedwongen naar de hoofdklasse. Nog niet eerder kwam de Haarlemse club uit in de hoogste competitie van Nederland.

                   1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
DSS                0 0 3 1 0 4 0 0 0  8 12 2
MAMPAEY THE HAWKS  0 0 0 0 0 2 0 0 0  2  7 3

Pitchers DSS
Tim Halderman (7): 4-2-7-2
Kevin Geestman (2): 2-1-0-0

Pitchers Mampaey The Hawks
Evan Simons (3 2/3): 1-2-5-3
Henk van Heijningen (1 1/3): 1-1-5-0
Kevin van Veen (4): 2-2-2-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page