DOOR Neptunus prolongeert landstitel

DOOR Neptunus is vanmiddag voor de vijftiende keer in de historie landskampioen geworden. Onder leiding van pitcher Berry van Driel prolongeerde de Rotterdamse ploeg in de zevende wedstrijd van de Holland Series zijn titel. L&D Amsterdam werd met 1-0 verslagen.

Het was de derde overwinning op rij voor de Rotterdamse ploeg van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen, die na het vierde duel nog met 3-1 achterstond in de best-of-seven. Het kampioenschap is een bekroning van een seizoen waarin de Rotterdammers al driemaal eerder als eerste eindigden. Zowel in de eerste periode, tweede periode als in de Play-Offs was DOOR Neptunus de sterkste.

Raily Legito scoorde in de zesde inning het enige punt van de wedstrijd. Met volle honken kon hij binnenlopen op een grondbal van Dwayne Kemp. Het was het enige punt dat pitchers Berry van Driel en Kevin Kelly samen toestonden. Van Driel, normaliter closer bij de Rotterdamse ploeg, stond in achtinnings zelfs maar twee honkslagen toe. Bij de Amsterdammers gooide Rob Cordemans het volledige duel, maar stapte de veteraan na afloop van de wedstrijd met lege handen van de heuvel.

Visitekaartje

De Holland Series waren dit jaar een visitekaartje voor het Nederlands honkbal. De twee finalisten lieten sterk honkbal zien. Zo sterk als L&D Amsterdam de best-of-seven begon, zo sterk maakten de honkballers van DOOR Neptunus dat af. De finaleserie werd vandaag afgesloten met een echte thriller. Net als in de zes eerdere wedstrijden hadden de twee teams ook nu de pitching op orde. DOOR Neptunus kon zich zelf het gemis van ace Diegomar Markwell veroorloven. De Nederlandse international zat in het slotweekeinde een schorsing van vier wedstrijden uit.

Jesse Aussems (L&D Amsterdam) in actie.

Jesse Aussems (L&D Amsterdam) in actie.
Foto: © Rob Jelsma

Voor de tweede keer deze best-of-seven moest daardoor Berry van Driel de heuvel beklimmen. De Haagse honkballer perste er vanmiddag in het Neptunus Familiestadion nog acht innings uit in de laatste wedstrijd van het seizoen. Het was nog maar de derde keer dit seizoen dat hij als startend pitcher had moeten opdraven.

Pitchersduel

Met aan Rotterdamse zijde Van Driel op de heuvel en aan Amsterdamse zijde veteraan Rob Cordemans ontspon zich vanmiddag een heus pitchersduel. Met name Van Driel bleek daarin praktisch onbespeelbaar. In de eerste inning stond hij na een honkslag van Jesse Aussems de eerste tegenstander toe op de honken. Maar hierna kreeg L&D Amsterdam alleen in de vierde inning nog een loper toe op de honken voordat Roeland Henrique in de zesde inning de laatste honkslag voor zijn ploeg sloeg.

Berry van Driel

Berry van Driel.
Foto: © Rob Jelsma

In de achtste inning werd Van Driel na vier wijd voor Henrique op de heuvel vervangen voor closer Kevin Kelly. De Curaçaose pitcher die gisteren ook al succesvol bleek in de laatste twee innings, hield ook nu de voorsprong vast. Hij had slechts negen ballen nodig voordat tweede honkman Benjamin Dille de laatste vangbal van de Holland Series maakte en het Rotterdamse feest op het veld losbrak.

Inhaalrace

Daarmee was de inhaalrace een feit. Waren de Amsterdamse honkballer in de vierde wedstrijd nog de comeback kids, nadat zij in de slotfase van het duel een 1-4 achterstand hadden omgebogen in een 5-4 overwinning, hierna werden de Holland Series het verhaal van DOOR Neptunus.

De Rotterdamse honkballers stonden met hun rug tegen de muur, hadden een 3-1 achterstand in wedstrijden en begonnen het laatste weekeinde zonder de geschorste hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen en Diegomar Markwell. Maar de zeer ervaren ploeg, die vorig jaar al in vier wedstrijden de Holland Series won van Vaessen Pioniers trok ook dit jaar weer aan het langste eind. Voor de vijftiende keer kon de Rotterdamse ploeg worden gekroond tot Nederlands landskampioen.

               1 2 3 4 5 6 7 8 9  R H E
L&D AMSTERDAM  0 0 0 0 0 0 0 0 0  0 2 1
DOOR NEPTUNUS  0 0 0 0 0 1 0 0 X  1 8 1

Pitchers L&D Amsterdam
Rob Cordemans (8): 1-2-8-1

Pitchers DOOR Neptunus
Berry van Driel (7 2/3+1 man): 2-2-2-1
Kevin Kelly (1 1/3): 0-0-0-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page