Sams: ‘Een historische comeback’

DOOR Neptunus is vandaag voor de vijftiende keer in totaal en de vijfde maal in zes jaar tijd kampioen geworden van Nederland. In de Holland Series kwam het team van Evert Jan ’t Hoen knap terug van een 3-1 achterstand in wedstrijden.

Na afloop van de zevende wedstrijd vloeide er een hoop champagne op het binnenveld van het Neptunus Familiestadion. Evert-Jan ’t Hoen ontkwam niet aan een Gatorade shower. De 38-jarige hoofdcoach volgde beiden thuiswedstrijden vanwege een schorsing noodgedwongen vanuit de bestuurskamer van de Rotterdamse club: “Het was echt heel erg spannend”, constateerde hij na afloop.

’t Hoen: “Het kon beide kanten op gaan.” Toch heeft hij altijd het vertrouwen gehouden in zijn team. “Ik wist dat wij kansen hadden nadat wij vorige week in Amsterdam tweemaal hadden gewonnen.”

Voorgevoel

Benjamin Dille maakt al het hele seizoen een solide indruk. Dat bleek ook in de laatste twee wedstrijden van de Holland Series. “We hebben het met zijn allen gedaan. Niemand had er meer op gerekend dat wij het kampioenschap zouden binnenhalen. Maar dat is toch gelukt.”

Hoofdcoach Evert-Jan 't Hoen ontvangt de felicitaties van clubvoorzitter Geoffrey Kohl.

Hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen ontvangt de felicitaties van clubvoorzitter Geoffry Kohl.
Foto: © Rob Jelsma

Dille had vandaag een goed voorgevoel. “Ik had eigenlijk al heel de wedstrijd het idee dat wij de winst naar ons toe zouden kunnen trekken”, vertelt de Belgische tweede honkman. “Wij zaten er dicht op. Het was meer een soort uitstel van executie. Al heeft L&D Amsterdam-pitcher Rob Cordemans wel een berepot gegooid. Uiteindelijk hebben wij maar een keer gescoord.”

Gemis

Voor Kalian Sams is het alweer zijn derde titel dit seizoen. Na het winnen van de Taiwanese Popcorn League en het Europees kampioenschap volgde nu de winst in de Holland Series. Sams: “Wat een historische comeback! Ik heb begrepen dat het nog nooit eerder is gebeurd dat een team van een 2-0 achterstand in wedstrijden is teruggekomen. Ik vond het een hele goede battle. Zeker omdat er zeven wedstrijden voor nodig waren”.

Het gemis van Diegomar Markwell als pitcher en Evert-Jan ’t Hoen tijdens het laatste weekeinde heeft volgens Sams wel impact gehad op het team. “Natuurlijk is dat een behoorlijke klap, maar wij hebben van te voren een meeting gehad waarin is aangegeven dat wij het hiermee moesten doen. Wij hielden het geloof in elkaar en dat is wel gebleken.” Over de drie gewonnen kampioenschappen: “Dat gebeurt niet vaak. Daar zal ik ook nooit gewend aan raken”.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page