Urbanus: ‘Zij zijn niet uit balans te krijgen’

Een week geleden straalde Charles Urbanus nog. Zijn L&D Amsterdam had in de Holland Series net een 3-1 voorsprong genomen in wedstrijden. Drie wedstrijden en evenzoveel nederlagen later staat hij met lege handen. Urbanus: “Het laat zien dat zij een heel ervaren team zijn”.

Hoofdcoach Charles Urbanus was met zijn team tot het uiterste gegaan om de Holland Series te winnen. “Zowel in deze wedstrijd als tijdens de hele series zag je twee teams, die ongelofelijk aan elkaar waren gewaagd.”

Urbanus: “Wij hebben natuurlijk een fantastische start gemaakt tijdens de eerste twee wedstrijden. Naar mijn idee had Neptunus dat niet echt verwacht. Maar hun kracht is dat zij niet uit balans te krijgen zijn. Wat dat betreft een compliment aan hen. Het laat ook zien dat zij een heel ervaren team zijn.”

Gedraaid

Urbanus benadrukt de uitverkiezing van Berry van Driel als Meest Waardevolle Speler van de Holland Series: “Hij heeft het geweldig goed gedaan en daar had niemand op gerekend. Hij heeft de Holland Series gekanteld.”

Ondanks het verlies in de zevende en beslissende wedstrijd blikt Urbanus toch enigszins tevreden terug op de Holland Series. “Er is heel goed honkbal laten zien door beiden teams”, vertelt Urbanus. “Terwijl daar toch wel vraagtekens over bestonden gezien de periode tussen de Play-Offs en de start van de Holland Series. Dat is gelukkig toch goed gekomen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page