Van Driel: ‘Het heeft aardig uitgepakt’

Een closer die twee wedstrijden als startend pitcher wint in een finaleserie. Het overkwam Berry van Driel de afgelopen week. Vanmiddag werd hij daardoor bekroond tot Meest Waardevolle Speler van de Holland Series.

De inzet van Berry van Driel als startend pitcher tijdens deze series is achteraf met twee winstpartijen een groot succes gebleken. Hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen: “Ber gooide zo fantastisch vandaag. Hij kon helaas vandaag net niet de wedstrijd afmaken. Maar gelukkig nam Kevin Kelly zijn rol fantastisch over en hield het weer dicht.”

Van Driel bleek als starter uiterst effectief. “We hadden geen starters meer. Daarom vroeg Evert-Jan aan mij om het te proberen en te kijken hoever ik zou komen. Zoals je ziet, heeft het aardig uitgepakt”, vertelt hij.

Weerbaarheid

Berry van Driel stond deze finaleserie slechts vier punten toe, bijna allemaal als reliever in de met 7-17 verloren tweede wedstrijd uit de Holland Series. Hierna gooide Van Driel (1.56) in twee wedstrijden als startend pitcher in totaal 15 1/3 inning waarin hij nog maar één punt toestond. Na dit tegenpunt volgden dertien puntloze innings voordat Van Driel na het behalen van het kampioenschap kon worden gekroond tot Meest Waardevolle Speler. “Maar wij hebben als team ons ook echt terug geknokt en mentale weerbaarheid getoond.”

Met zijn twee overwinningen in de finaleserie is ook een einde gekomen aan een periode waarin Van Driel het moeilijk had in de competitie. “Ik heb mijn mindere momenten gehad. Maar door hard te blijven werken, hoop je er op een gegeven ogenblik uit te komen. Dat is gelukkig ook zo gebleken.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page