Nederland start WK tegen Australië

Het Nederlandse Koninkrijksteam start het wereldkampioenschap voor spelers tot 21 jaar op zaterdag 8 november met een wedstrijd tegen Australië. Nederland is voor het mondiale toernooi in Taiwan ingedeeld in poule B.

Het wereldkampioenschap in Taichung gaat op vrijdag 7 november van start met de eerste vijf wedstrijden en de openingsceremonie in het Intercontinental Baseball Stadium. Tien van de elf deelnemende teams komen direct in actie. Nederland heeft de eerste dag vrijaf en start het toernooi pas op de tweede speeldag.

Dat duel tegen Australië begint zaterdag 8 november om 13.00 uur lokale tijd (06.00 uur Nederlandse tijd) in het Douliu Baseball Stadium. Een dag later treft Oranje om 12.30 uur lokale tijd (05.30 uur Nederlandse tijd) het nationale team van Japan in het Intercontinental Baseball Stadium. Japan geldt, als nummer twee op de wereldranglijst, als de grootste favoriet tijdens het WK.

Ontslag

Maandag 10 november vervolgt het Koninkrijksteam het WK met een wedstrijd in het Taichung Baseball Stadium tegen Nicaragua. Ook dit duel start om 12.30 uur in de Taiwanese middag. De eerste ronde wordt door Nederland op dinsdag 11 november om 13.00 uur lokale tijd (06.00 uur lokale tijd) afgesloten met een duel tegen Venezuela. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Douliu Baseball Stadium, waarmee het Koninkrijksteam in de eerste ronde op alle speellocaties speelt.

Nederland speelt in Taiwan uiteindelijk vier wedstrijden in de eerste ronde. De poule B, waar Nederland in is gedeeld, blijft uit vijf in plaats van zes teams bestaan. Aanvankelijk zou ook Panama aan het WK deelnemen, maar manager Rodrigo Merón diende onlangs zijn ontslag in. Hij was van mening dat er te weinig voorbereidingstijd was voor het toernooi. Bovendien had de Federación Panameña de Béisbol (Fedebeis) niet de beschikking over voldoende financiële middelen om een team af te kunnen vaardigen. Hierdoor heeft Panama zich alsnog teruggetrokken.

Finalepoule

Na een rustdag op woensdag 12 november wordt het toernooi op donderdag 13 november vervolgd met de tweede ronde. De beste nummers drie uit beide poules strijden dan in de finalepoule om de twee finaleplaatsen op zondag 16 november. De overige teams spelen verder in de verliezersronde.

Na de 25 wedstrijden uit de eerste ronde volgen dan tussen donderdag 13 en zaterdag 15 november nog eens achttien duels in de tweede ronde. De plaatsingswedstrijden worden gespeeld op zondag 16 november. Dan vindt ook de finale plaats in het Intercontinental Baseball Stadium in Taichung.

Wedstrijdschema eerste ronde
8 november: Nederland – Australië (13.00 uur lokale tijd)
9 november: Japan – Nederland (12.30 uur lokale tijd)
10 november: Nicaragua – Nederland (12.30 uur lokale tijd)
11 november: Nederland – Venezuela (13.00 uur lokale tijd)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page