DSS verder zonder hoofdcoach Frank Koot

Twee dagen nadat DSS de promotie/degradatie series tegen Mampaey The Hawks heeft gewonnen, heeft de Haarlemse club besloten de samenwerking met hoofdcoach Frank Koot te beëindigen. Ook assistent-coach Harry van Vilsteren keert komend seizoen niet meer terug bij de hoofdmacht van DSS. “Een enorme teleurstelling”, reageert Koot.

Het tweetal is gisteravond door het bestuur van de Haarlemse club geïnformeerd over de keuze. Dat was twee dagen nadat Koot en Van Vilsteren met hun team in Dordrecht hoofdklasser Mampaey The Hawks met 2-8 hadden verslagen en daarmee promotie naar de hoofdklasse hadden behaald. Nog nooit eerder kwam de Haarlemse club uit in de hoofdklasse.

“Vooropgesteld zijn wij natuurlijk ontzettend blij met wat er dit seizoen is gepresteerd”, laat Michael Halderman weten. Toch was het volgens de voorzitter van de Technische Commissie tijd voor de ingrijpende verandering. “Om verschillende redenen”, licht hij toe zonder verder op de precieze redenen in te willen gaan.

Enorme klap

Voor Koot kwam de mededeling gisteravond als een enorme klap. “Ik was flabbergasted”, vertelt hij. “We hebben het hoogsthaalbare gehaald dit seizoen. Wat wil je dan nog meer?” Koot was bezig aan zijn tweede seizoen bij de Haarlemse club, waar hij in 2013 de opvolger was geworden van Paul Nanne. De voormalig international was overgekomen van Sparks. Harry van Vilsteren was als assistent-coach al langer verbonden aan de hoofdmacht.

Koot: “We zijn twee jaar geleden begonnen met een geheel nieuw team. Vorig jaar waren we al dichtbij het kampioenschap en nu hadden we een superseizoen. Dan kijk je er al naar uit om aan de wintertrainingen te beginnen.” Zover komt het niet. Net ontwaakt uit de kampioensroes is Koot door zijn club aan de kant gezet. “Het is de grootste teleurstelling uit mijn carrière.”

Kampioenschap

Met het tweetal aan het roer was DSS in 2013 al dichtbij het kampioenschap in de overgangsklasse. Toen eindigde de Haarlemse ploeg echter net achter Twins op een tweede plaats. Dit jaar volgde wel de titel. DSS plaatste zich in met zestien overwinningen na de eerste achttien wedstrijden al als nummer één voor de tweede ronde. Ook daarin hield de Haarlemse ploeg de koppositie vast. DSS eindigde in die tweede ronde met 32 overwinningen uit 38 wedstrijden uiteindelijk met drie punten voorsprong op concurrent Twins.

Als kampioen uit de overgangsklasse begon DSS zaterdag 27 september aan de best-of-five tegen Mampaey The Hawks. In vijf wedstrijden werd de hoofdklasseploeg uit Dordrecht verslagen, waarmee DSS de eerste club is geworden die promoveert naar de hoofdklasse sinds The Hawks dat in 2012 deed ten koste van Sparta/Feyenoord. Dat doet de Haarlemse club zonder de coaches Koot en Van Vilsteren. Koot: “Ik was bij DSS op mijn plek”. Niettemin hoopt hij wel actief te blijven als coach.  “Honkbal zit in mijn hart”.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page