David Bergman beëindigt interlandloopbaan

David Bergman heeft vandaag zijn besluit om zijn interlandloopbaan te beëindigen bekendgemaakt. De 33-jarige pitcher kwam veertien jaar uit voor Oranje en won onder meer vier Europese titels en één wereldtitel. “Het is mooi geweest”, aldus Bergman.

Zijn besluit is weloverwogen genomen. “Vorig jaar heb ik het er al met Steve Janssen over gehad”, vertelt Bergman. “Hij vroeg me toen of ik alsjeblieft nog een jaar wilde blijven en daarna een beslissing zou nemen.”

Dat deed Bergman en met succes. Met het Nederlands team veroverde hij vorige maand voor het eerst sinds 2007 weer de Europese titel. Maar na zijn vierde Europese titel en 73 interlands is het voor Bergman genoeg geweest. “Ik merk dat het lichamelijk steeds zwaarder gaat worden. Ik kan niet meer brengen wat ik vijf jaar geleden nog wel kon.”

Lastige beslissing

Voor Bergman lag daarmee de keuze voor de hand. Bergman: “Natuurlijk is het een lastige beslissing. Maar ik kan nu mijn team niet meer bieden wat ze van mij verwachten. Dus ik sta wel honderd procent achter mijn besluit.”

David Bergman speelde 73 interlands voor het Nederlands team.

David Bergman speelde 73 interlands voor het Nederlands team.
Foto: © Rob Jelsma

Daarmee is een einde gekomen aan een indrukwekkende interlandloopbaan, die begon in 2003 tijdens het World Port Tournament en Bergman in veertien jaar tijd bracht langs de Olympische Spelen van 2008, drie World Baseball Classics en diverse Europese kampioenschappen en wereldkampioenschappen. Alleen Rob Cordemans speelde tot dusver als pitcher meer interlands (102) in het Nederlands team dan Bergman.

Mooie afsluiter

Zijn laatste wedstrijd speelde Bergman zondag 21 september toen hij als reliever drie innings gooide in de met 6-3 gewonnen EK-finale tegen Italië. Hoogtepunten noemt hij moeiteloos op, maar de wereldtitel in 2011 en de Europese titel in 2007 waren voor het het meest speciaal. Zijn vierde Europees kampioenschap vorige maand in Tsjechië was voor hem een mooie afsluiter. Bergman: “Het voelde weer zoals het Nederlands team hoort te zijn”.

Zijn handschoen hangt Bergman nog niet aan de wilgen. Komende jaren wil hij voor Corendon Kinheim blijven spelen in de Nederlandse hoofdklasse. “Maar ik zal dan niet meer als pitcher starten, maar lekker gaan relieven”.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page