Halderman: ‘We wilden gewoon dolgraag spelen’

Het eerste honkbalteam van DSS schreef zaterdag clubhistorie. Door winst in de beslissende vijfde wedstrijd tegen Mampaey The Hawks werd voor de eerste maal promotie naar de hoofdklasse bereikt. Spelers Tim Halderman, Tim Roodenburg en Seb Visser blikken terug.

Na afloop van de wedstrijd, die vanwege het slechte weer pas iets na 17.00 uur begon, was de feestvreugde bij de spelers van DSS uiteraard goed aanwezig. Tim Halderman, startend pitcher bij de Haarlemmers, geeft toe dat de omstandigheden waaronder gespeeld moesten worden, redelijk apart waren. “Ik had het zelf niet eens echt door,” aldus de negentienjarige speler. “Je probeert je toch te blijven concentreren en je weet niet of het nog doorgaat en hoe lang het wachten nog  duurt. We wilden gewoon dolgraag spelen. Zeker voor het publiek dat uit Haarlem mee was gekomen.”

Na vier slagbeurten stond DSS al met 0-4 voor. De beslissende overwinning kwam daarna geen enkel moment meer in gevaar. “De jongens voelden meer druk bij het kampioenschap van de overgangsklasse, dan bij deze wedstrijden”, reageerde hoofdcoach Frank Koot na de winst. “Dit was voor hun echt een toetje. Nu moeten de spelers in de hoofdklasse laten zien dat ze geen eendagsvlieg zijn.”

Verrassend

Winnend pitcher Tim Halderman kon in de beslissende wedstrijd rekenen op de steun van zijn slagploeg. Halderman: “Wij hadden beter vat gekregen op pitcher Evan Simmons. De vorige twee wedstrijden hield hij ons nog wel goed tegen.” Naast de promotie naar de hoofdklasse staat er voor de jonge pitcher nog iets moois op de agenda. Halderman is geselecteerd voor het wereldkampioenschap onder de 21 jaar, dat van 7 tot en met 16 november in Taiwan wordt gehouden. “Dat is wel verrassend. Het betekent dat ik goed bezig ben. Dat heeft mij wel zelfvertrouwen gegeven.”

Mitchell Dautzenberg aan slag voor DSS.

Mitchell Dautzenberg aan slag voor DSS.
Foto: © Rob Jelsma

Tim Roodenburg, vorig seizoen nog spelend in de hoofdklasse bij kampioen DOOR Neptunus, krijgt door de winst nu kans om terug te keren naar het hoogste niveau. “Vorig jaar had ik bij Neptunus al aangegeven dat twee in plaats van drie wedstrijden in een week wel lekker zou zijn. Bovendien wilde ik weer slaan”, licht Roodenburg zijn keuze voor de overstap naar DSS toe. “Maar het worden er nu dan misschien toch weer drie”, zegt hij lachend. Wat Roodenburg zelf gaat doen komend seizoen laat hij nog even in het midden. “Maar ik heb gehoord dat de meeste jongens wel willen blijven.”

Weerzien

Ook voor teamgenoot Seb Visser, voormalig speler bij L&D Amsterdam en Mr.Cocker HCAW,  betekent de promotie een mogelijk weerzien met oude bekenden. Visser: “Het is leuk om weer terug te zijn.” Toch moet er volgens Visser wel wat gebeuren om volgend seizoen behoorlijk tegenstand te kunnen bieden. “Er moeten spelers bij komen. Met een derde wedstrijd in de week moeten we  er voor zorgen, dat we vooral qua pitching veel sterker worden. Ik denk zelf dat het geen kwaad kan om wat talent en routine erbij te halen.” Betalen van spelers zit er in ieder geval niet in. Visser: “Er zijn al spelers die graag bij ons willen komen honkballen, omdat wij echt een vriendenteam zijn op hoog niveau. Dat trekt wel aan. Dan is het zelfs niet zo’n ramp dat je geen vergoeding krijgt.”

In ieder geval zal het team het moeten doen zonder de coaches Frank Koot en Harry van Vilsteren. Zij zijn eerder deze week door de club aan de kant gezet. Niettemin heeft Koot alle vertrouwen in zijn team. “Voor veel jongens zal het weer wennen zijn om meer te verliezen dan winnen”, begint hij. “Maar ik heb dit jaar wel een beleving bij de groep gezien. Het was echt een genot om met al die jongens te mogen werken. Dat maak je echt maar heel zelden mee in je carrière. Ik hoop dat DSS verrijking voor de hoofdklasse wordt.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page