Definitieve selectie voor WK 21U bekend

Bondscoach Steve Janssen heeft zijn selectie rond voor deelname aan het wereldkampioenschap voor spelers tot 21 jaar. Het team is teruggebracht tot 24 spelers, waarbij de Curaçaose honkballer Cezan Rafaela en de Arubaan Milton Croes als laatsten aan het team zijn toegevoegd.

Cezan Rafael (North Central Missouri College) en Milton Croes (Kirkwood Community College) zijn daarmee de laatste twee spelers uit het met collegehonkballers gevulde Koninkrijksteam. De talentvolle selectie herbergt vijftien spelers uit de Nederlandse competitie, waaronder Reggie Bomberg, Bayron Cornelissen en Kevin Moesquit, die eerder al uitkwamen voor het nationale Nederlandse team.

Voormalig Nederlands international Eugene Kingsale is toegevoegd aan de begeleidingsstaf van het Koninkrijksteam. De Arubaanse oud-Major Leaguer was deze maand nog in Nederland als coach van het Dutch Caribbean Team tijdens het MLB Fall Academies Tournament.

Toestemming

Naast manager Steve Janssen en assistent-coach Kingsale maken ook onder meer assistent-coach Wim Martinus en pitching-coach Martijn Nijhoff deel uit van de technische staf. Het Nederlands team vertrekt volgende week woensdag naar Taiwan, waar die vrijdag daarop het wereldkampioenschap van start gaat.

Janssen moet het in Taiwan doen zonder enkele grote talenten. De Curaçaose pitchers Jerrison Beaumont (Trinity Christian Academy) en Richard Moesker (Trinity Christian Academy) en buitenvelders Rayshelon Carolina (Monroe Community College) en Tivon Faneyte (Christchurch High School) kregen van hun college geen toestemming om met het Koninkrijksteam af te reizen naar Taiwan.

Selectie

Pitchers (10):
Vincent Anthonia (Jackson State University), Tom de Blok (Mr.Cocker HCAW), Reggie Bomberg (Vaessen Pioniers), Bayron Cornelisse (Vaessen Pioniers), Anferney Hoeve (North Central Missouri College), Entwin Reigina (Curaçao), Maikel Rietel (Mr.Cocker HCAW), Scott Ronnenbergh (Vaessen Pioniers), Floris Timmer (DOOR Neptunus) en Kaj Timmermans (Mr.Cocker HCAW).

Catchers (2):
Aldair Adamus (John Wood Community College) en Max Clarijs (Mr.Cocker HCAW).

Binnenvelders (6):
Jorin van Amstel (Mr.Cocker HCAW), Dudley Leonora (St. Maria Pirates), Kevin Moesquit (Mampaey The Hawks), Kirvin Moesquit (Seminole State College of Florida), Cezan Rafaela (North Central Missouri College) en Kevin Weijgertse (Mr.Cocker HCAW).

Buitenvelders (6):
Milton Croes (Kirkwood Community College), Daniel Fernandes (DOOR Neptunus), Dennis Gustina (St. Maria Pirates), Urving Kemp (DOOR Neptunus), Jules Peters (Mampaey The Hawks) en Steven Wharwood (Mampaey The Hawks).

Technische staf:
Steve Janssen – manager
Eugene Kingsale – assistent-coach
Wim Martinus – assistent-coach
Martijn Nijhoff – pitching-coach
Pepijn van Ingen – fysiotherapeut
Peter Meijers – teammanager
Gijs Selderijk – technisch directeur

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page