Ook Curaçao naar World Port Tournament

Curaçao is vanavond in Rotterdam gepresenteerd als vijfde deelnemer aan het World Port Tournament van volgend jaar. Ook bevestigde toernooivoorzitter Bart Volkerijk de komst van de Verenigde Staten, Cuba en Chinese Taipei. Daarmee ontvangt het World Port Tournament drie teams uit de top vier van de wereldranglijst.

Cuba, Chinese Taipei en de Verenigde Staten hadden in juni van dit jaar al een uitnodiging ontvangen voor deelname aan het World Port Tournament, dat volgend jaar van zondag 19 tot en met zondag 26 juli wordt gehouden. De drie landen hebben inmiddels hun komst bevestigd.

Met Curaçao is het deelnemersveld voor de vijftiende editie van het World Port Tournament nu rond. Met trots presenteerde de organisatie in aanwezigheid van een groot aantal sponsors en andere genodigden de vijf teams vanavond tijdens een sponsorbijeenkomst in het voetbalstadion van Sparta.

Premier12

Presentator Ruud van Os in gesprek met Gianison Boekhoudt en Diegomar Markwell.

Presentator Ruud van Os in gesprek met Gianison Boekhoudt en Diegomar Markwell.
Foto: © Rob Jelsma

De nationale teams van Cuba en Chinese Taipei komen voor de negende keer op rij naar Rotterdam. Voor Curaçao wordt het de derde opeenvolgende keer dat het team deelneemt aan het World Port Tournament. De Verenigde Staten keren voor het eerst sinds 2007 terug. Zesvoudig kampioen Cuba verdedigt volgend jaar zijn titel in Rotterdam.

Bij de presentatie waren vanavond Raily Legito, Diegomar Markwell en Gianison Boekhoudt aanwezig. Legito was aanwezig namens de campagne ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’. Het project van het ministerie van Veiligheid en Justitie zal nadrukkelijk aanwezig zijn tijdens het World Port Tournament. Markwell en Boekhoudt, de andere twee spelers van landskampioen DOOR Neptunus, vertegenwoordigden het Nederlands team. Markwell gaf in een kort gesprek met presentator Ruud van Os het belang van het toernooi aan. “Het World Port Tournament wordt voor ons een goede voorbereiding op de Premier12”, liet hij weten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page