Toernooivoorzitter Volkerijk: ‘We streven naar een totaalbeleving’

Tijdens een sponsorbijeenkomst in Spartastadion Het Kasteel werd maandagavond het virtuele startschot gegeven voor het World Port Tournament van 2015. Honkbalicoon Bart Volkerijk was tijdens de vorige editie van dit evenement nog belast met de technische zaken. Dit keer is hij toernooivoorzitter. Volkerijk: “Ik probeer alles bij elkaar te brengen”.

Tijdens de vijftiende editie van het World Port Tournament komen volgend jaar van 19 tot en met 26 juli vijf teams in actie. Dat is één team meer dan de afgelopen editie. Dat heeft gevolgen voor de opzet van het toernooi. “Natuurlijk hebben wij tijdens vorige edities al vaker vijf deelnemers gehad, maar dan duurde het toernooi elf dagen”, licht Volkerijk toe. “Dit keer hebben wij het plan om toch in maximaal negen dagen het toernooi te doorlopen.”

De grote verrassing is het team van Curaçao. Volkerijk: “Wij zijn erg blij dat zij erbij zijn. Ik denk dat zij in de vorige editie hebben laten zien dat ze en goed honkbal kunnen spelen, maar ook binnen de Rotterdamse gemeenschap iets losmaken en wat extra’s brengen.”

Project

De komst van Curaçao wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Veiligheid en Justitie, dat momenteel het project ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’ ook heeft uitgerold op onder meer Curaçao. Voor dat project is honkballer Raily Legito één van de ambassadeurs. Volkerijk: “Het ministerie heeft om die reden contact met ons gezocht met de vraag of er wat met het World Port Tournament kon worden gedaan. Daarna zijn wij in gesprek geraakt. Dat heeft al heel snel tot een overeenkomst geleid, waarbij wij het project helemaal meenemen in de communicatie. We hopen ook dat de jongeren uit de doelgroep in de organisatie een rol mogen gaan spelen.”

Raily Legito aan het woord tijdens de kick-off bijeenkomst voor het World Port Tournament.

Raily Legito aan het woord tijdens de kick-off bijeenkomst voor het World Port Tournament.
Foto: © Rob Jelsma

Volkerijk onderschrijft de boodschap van het project ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’. “Ik ben blij dat wij in samenwerking met het Ministerie van Veiligheid zo’n project kunnen doen. Zodat je kan laten zien dat het heel gewoon is om met elkaar op een honkbalveld te staan. Dat het niet uitmaakt of je uit Nederland komt, of van Aruba bijvoorbeeld. Het gaat om het spel en om de sport. Dat willen wij best uitdragen.”

Japan

Bijna de gehele top vier van de wereldranglijst is op het komende World Port Tournament aanwezig. Alleen Japan zal er niet bij zijn. Volkerijk: “Er zijn wel contacten geweest met Japan, maar op een gegeven moment zijn wij daar van afgestapt. In eerste instantie waren wij ook uitgegaan van vier teams en met een team erbij is er nog wel wat te doen. Met meer teams en meer dagen is de rek er uit.”

Of de hand van de nieuwe voorzitter al zichtbaar is? “Ik zet niets neer. Dat kan alleen door die enorme groep van vrijwilligers en de mede-bestuursleden”, benadrukt Volkerijk. “Wat je wel ziet, is dat wij hele deskundige mensen in het team hebben zitten. Ik probeer als voorzitter alles bij elkaar te brengen. We zijn nu wel eerder bezig met de voorbereiding ten opzichte van de vorige editie. We streven naar een totaalbeleving, waarbij ook entertainment een hele belangrijke factor is.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page