Andrelton Simmons wint opnieuw Gold Glove

Voor het tweede jaar op rij heeft Andrelton Simmons de prestigieuze Rawlings Gold Glove Award ontvangen. De 25-jarige Curaçaose honkballer werd door Major League Baseball andermaal uitgeroepen tot beste korte stop van de National League.

De Gold Gloves worden jaarlijks uitgereikt aan de beste verdedigende spelers uit de National en American League. Vorig jaar werd Simmons al de eerste speler van Atlanta Braves, die deze prestigieuze onderscheiding won als korte stop. Nu is hij bovendien de eerste speler van Atlanta Braves geworden die de Gold Glove twee jaar op rij heeft gewonnen sinds zijn eilandgenoot Andruw Jones dat deed. Hij won als buitenvelder een Gold Glove in elk seizoen van 1998 tot en met 2007.

De zeer talentvolle Andrelton Simmons, die op 2 juni 2012 zijn debuut maakte in de Major League heeft in zijn tweede volledige seizoen nu ook zijn tweede Gold Glove gewonnen. De Nederlandse international speelde dit seizoen 146 wedstrijden voor Atlanta Braves. Daarin maakte hij slechts veertien fouten (.978), even weinig als vorig jaar. Simmons was onder meer 99 keer betrokken bij een dubbelspel en viel meerdere malen op door spectaculaire veldacties.

Platinum Glove Award

Rawlings Gold Glove Award.

Rawlings Gold Glove Award.

Simmons kreeg voor de positie van korte stop de voorkeur boven Zack Cozart (Cincinnati Reds) en Adeiny Hechavarria (Miami Marlins). De Gold Gloves worden vrijdagavond uitgereikt tijdens de Rawlings Gold Glove Award Ceremony in het Plaza Hotel in New York. Dan wordt ook bekend wie winnaar wordt van de Platinum Glove Award, de prijs voor de beste verdedigende speler uit de American en uit de National League.

Vorig jaar won Simmons die prijs eveneens. Dit seizoen is Simmons opnieuw genomineerd voor de National League. Evenals zijn ploeggenoot Jason Heyward en St. Louis Cardinals-speler Yadier Molina, die beiden als respectievelijk buitenvelder en catcher eveneens vrijdag hun Gold Glove ontvangen. De winnaar van de Platinum Glove Award wordt bepaald op basis van een publieksstemming en de statistieken uit de SABR Defensive Index.

Fielding Bible Award

De winnaars van de Gold Gloves werden bepaald aan de hand van de keuze van managers en coaches uit de Major League in combinatie met enkele statistische gegevens. Eerder deze maand werd Simmons ook al voor het tweede jaar op rij unaniem uitgeroepen tot winnaar van de Fielding Bible Award. Deze prijs wordt sinds 2006 uitgereikt en de winnaars worden volledig bepaald op uitgebreide statistieken.

Simmons wordt gezien als de beste defensieve korte stop van de afgelopen tien jaar. In maart van dit jaar tekende hij bij Atlanta Braves al een nieuw zevenjarig contract ter waarde van 58 miljoen dollar.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page