Eerste editie WK U21 in Taichung officieel geopend

Het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar is vanochtend in Taichung officieel geopend. In de Taiwanese avond was de Japanse honkballegende Sadaharu Oh één van de sprekers tijdens de openingsceremonie.

Alle elf deelnemende teams aan het wereldkampioenschap waren vanavond vanaf 18.00 uur lokale tijd (11.00 uur Nederlandse tijd) vertegenwoordigd in het Intercontinental Baseball Stadium in Taichung.

Daar verrichtte de Taiwanese vice-president Wu Den-yih de openingshandeling. De Japanse honkballegende Sadaharu Oh, die vorig jaar zijn homerunrecord in de Nippon Professional Baseball zag worden verbroken door Wladimir Balentien, was als spreker bij de openingsceremonie aanwezig. De ceremonie werd afgesloten met vuurwerk.

Overwinningen

Eerder op de dag was Sadaharu Oh ook al in het Intercontinental Baseball Stadium aanwezig waar hij de wedstrijd bijwoonde tussen Australië en Japan, de nummer één van de wereldranglijst. De Japanse honkballers van manager Katsuo Hirata scoorde driemaal in de negende inning om de wedstrijd te winnen met 7-9. Voor aanvang en na afloop van het duel sprak Sadaharu Oh de Japanse ploeg (in verschillende outfits) toe.

Na afloop van de openingsceremonie speelden gastheer Chinese Taipei en Mexico hun eerste wedstrijd uit poule A. Vice-president Wu gooide de ceremoniële eerste pitch, waarbij Oh de slagman was. De Taiwanese honkballers scoorden al achtmaal in de eerste inning en wonnen het duel uiteindelijk na zes innings met 15-0.
De wedstrijd was  het laatste duel van de eerste speeldag. Die leverde verder overwinningen op voor Nicaragua (5-18 tegen Venezuela), Italië (7-2 tegen Nieuw-Zeeland) en Zuid-Korea (5-15 tegen Tsjechië).

Scheidsrechters

Het Nederlandse Koninkrijksteam kwam als enige ploeg vandaag niet in actie. De formatie van bondscoach Steve Janssen begint morgen aan het toernooi. Naast Oranje is Winfried Berkvens één van de twintig scheidsrechters die tijdens dit WK in actie komen. Het wereldkampioenschap duurt nog tot en met zondag 16 november.

Vanavond werd overigens op het voorplein van het Intercontinental Stadium ook een monument onthuld om Taichung neer te zetten als ‘World Baseball City’.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page