Wedstrijden WK U21 live via internet

Het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar is vandaag officieel van start gegaan. In Taichung won Nicaragua de openingswedstrijd van deze eerste editie met 5-18 van Venezuela. Alle wedstrijden van het WK zijn tegen betaling live via internet te zien.

De wedstrijden worden live uitgezonden via de website internet.tv. Tegen betaling van circa € 6,39 (8 dollar) kun je een abonnement afsluiten.

Vandaag zijn de eerste wedstrijden van start gegaan. Topfavoriet Japan scoorde driemaal in de negende inning om een 7-6 achterstand om te buigen in een 7-9 overwinning. Eerder op de dag opende Nicaragua het toernooi met een opmerkelijk eenvoudige 5-18 overwinning op Venezuela. Na twee innings had de Nicaraguaanse ploeg al een 0-12 voorsprong.

Wijzigingen

Het Nederlandse Koninkrijksteam komt vandaag op de eerste speeldag nog niet in actie. Bondscoach Steve Janssen gebruikt deze vrijdag om voor het eerst met zijn complete selectie een training af te werken. De Belgische coach, die met zijn team gisteren in Taichung arriveerde, was gisteren al aanwezig tijdens de startbijeenkomst voor de pers.

Maite Bullones: de eerste vrouwelijke scheidsrechter op een WK honkbal voor mannen.

Maite Bullones: de eerste vrouwelijke scheidsrechter op een WK honkbal voor mannen.
Foto: © IBAF

In het wedstrijdschema zijn voor Nederland enkele wijzigingen aangebracht in aanvangstijden en speellocaties. Zo start het Koninkrijksteam het toernooi morgenochtend om 06.00 uur (Nederlandse tijd) tegen Australië in het Doulio Baseball Stadium.

Historie

Tijdens deze eerste editie van het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar heeft Maite Bullones al historie geschreven. De Venezolaanse is vandaag de eerste vrouwelijke scheidsrechter geworden tijdens een wereldkampioenschap honkbal voor mannen. Bullones is momenteel plaatscheidsrechter in de wedstrijd tussen Tsjechië en Zuid-Korea.

Eerder op de dag kwam ook scheidsrechter Winfried Berkvens al in actie. Hij is de enige Nederlandse arbiter in Taiwan en nam voor het openingsduel tussen Venezuela en Nicaragua plaats op het tweede honk.

Wedstrijdschema Nederland eerste ronde
8 november: Nederland – Australië (13.00 uur lokale tijd, 06.00 uur Nederlandse tijd)
9 november: Japan – Nederland (12.30 uur lokale tijd, 05.30 uur Nederlandse tijd)
10 november: Nicaragua – Nederland (12.30 uur lokale tijd, 05.30 uur Nederlandse tijd)
11 november: Nederland – Venezuela (13.00 uur lokale tijd, 06.00 uur Nederlandse tijd)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page