Nederland opent WK met verlies tegen Australië

Het Nederlands Koninkrijksteam is er niet in geslaagd zijn eerste wedstrijd op het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar te winnen. In Taichung was Australië met 1-10 te sterk. Kirvin Moesquit scoorde in de vijfde inning het enige punt voor Nederland.

Voor de Australische honkballers was het al de tweede wedstrijd van het toernooi. Gisteren zorgde de ploeg al bijna voor een enorme stunt tegen Japan, maar gaf Australië de winst in de negende inning uit handen.

Hoewel Major League Baseball het toernooi niet heeft gesanctioneerd voor het gebruik van profspelers onder contract van een Major League-organisatie, een besluit waardoor onder meer de Verenigde Staten en Canada hebben afgezien van deelname, heeft de Australische manager Tony Harris toch achttien profhonkballers mee naar Taichung genomen.

Ongelijke strijd

Het werd vandaag zodoende in het Douliu Baseball Stadium een ongelijke strijd voor de voornamelijk uit collegehonkballers bestaande Nederlandse ploeg. Het verschil werd vanochtend duidelijk in de vijfde inning. Tot dat moment had Mr.Cocker HCAW-pitcher Maickel Rietel een sterke wedstrijd gegooid. Hij hield de Australische honkballers vier innings lang op de nul. Maar na een pitcherwissel in de vijfde inning ging het mis.

Nederland kwam niet verder dan vier hits.

Nederland kwam niet verder dan vier hits.
Foto: © IBAF

Reliever Entwin Reigina opende de vijfde Australische slagbeurt met twee vrije lopen, waarna hij al werd vervangen door Kaj Timmermans. Die kreeg vervolgens drie hits, waaronder een driehonkslag, tegen. Australië liep uit tot 0-5, een achterstand die Nederland niet meer goed kon maken.

Enige punt

Kirvin Moesquit scoorde in de vijfde inning het enige punt van Nederland deze wedstrijd. Hij kwam op de honken door vier wijd en kon via een doorgeschoten bal opschuiven naar het tweede honk. Na een hooggeslagen bal van Dudley Leonora en een grondbal van DOOR Neptunus-speler Daniel Fernades kon de jongere broer van international Kevin Moesquit voor de 1-5 zorgen.

Op pitchers Tom de Blok en Bayron Cornelisse liep Australië in de laatste twee innings uit naar de 1-10 overwinning. Aanvallend kwam Nederland niet verder dan vier hits. Die werden geslagen door Dudley Leonora (1 uit 3), Cezan Rafaela (1 uit 3), Urving Kemp (1 uit 3) en Dennis Gustina (1 uit 3).

           1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
AUSTRALIË  0 0 0 0 5 0 0 3 2 10 10 2
NEDERLAND  0 0 0 0 1 0 0 0 0  1  4 2

Pitchers Australië
Sam Gibbons (3): 2-2-1-1
Joshua Guyer (3): 3-1-2-1
Jon Kennedy (2): 2-0-1-0
Joshua Silvi (1): 3-1-0-0

Pitchers Nederland
Maickel Rietel (4): 4-2-2-1
Entwin Reigina (2 man): 0-2-0-0
Kaj Timmermans (1 1/3+1 man): 1-1-3-1
Reggie Bomberg (1 2/3): 0-1-2-0
Tom de Blok (1): 0-2-2-0
Bayron Cornelisse (1): 1-0-2-0

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page