Steve Janssen opnieuw uitgeroepen tot Coach of The Year

Steve Janssen is gisteravond door de European Baseball Coaches Association uitgeroepen tot Coach of the Year. De bondscoach van het Nederlands honkbalteam is de eerste coach geworden die deze onderscheiding twee keer heeft gewonnen.

De prijsuitreiking van de Coach of the Year Award vond gisteravond in het Tsjechische Praag plaats. Dit gebeurde tijdens het elfde congres van de European Baseball Coaches Association (EBCA) in het Hotel Majestic Plaza. De EBCA reikt de prijs uit sinds 2008. De EBCA Career Achievement Award ging naar Pat Doyle. Tijdens het hele weekeinde zijn er verschillende sprekers tijdens het congres.

Voor de Coach of the Year Award waren vijf coaches genomineerd. Naast Janssen waren dit Chris Byrnes (coach van het Zwitserse Zurich Barracudas), Marian Krasny (coach van het South Morovia Little League-team), Rolando Merino (coach van Templiers de Sénart) en David Winkler (coach van het Tsjechische U21-team). Uiteindelijk viel de keuze gisteravond op de Belgische Janssen, die met het Nederlands team Europees kampioen werd.

Videoboodschap

Janssen, die op dit moment met het Nederlands U21-team deelneemt aan het wereldkampioenschap in Taiwan, sprak de aanwezigen tijdens het congres door middel van een videoboodschap toe. In 2009 werd Janssen al een keer eerder uitgeroepen tot Coach of the Year. Toen verdiende hij de onderscheiding naar aanleiding van zijn prestaties als hoofdcoach bij DOOR Neptunus, waarmee hij in dat seizoen de twaalfde landstitel won.

Janssen is de opvolger geworden van Evert-Jan ’t Hoen, die vorig jaar door de bij het EBCA aangesloten coaches werd uitgeroepen tot Coach of the Year. In 2011 ging de prijs naar Brian Farley, die hem ook won als manager van het Nederlands team.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page