Nederland uitgeschakeld voor finalepoule

Het Nederlands Koninkrijksteam speelt vanaf donderdag om de zevende tot en met elfde plaats tijdens het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. De ploeg van bondscoach Steve Janssen werd vandaag in Taichung uitgeschakeld voor de finalepoule.

Nadat Nederland eerder dit wereldkampioenschap al had verloren van Australië en Japan, verloor de ploeg van bondscoach Steve Janssen vandaag ook van Nicaragua. Daarmee waren de kansen voor Nederland op plaatsing voor de finalepoule minimaal geworden.

Om nog enig zicht te houden op de finalepoule, was Nederland afhankelijk geworden van het eveneens nog puntloze Venezuela. Dat moest zijn wedstrijd van vanmiddag in het Taichung Baseball Stadium tegen Australië winnen.

Poulewinst

Aanvankelijk kwamen de Venezolaanse honkballers in de derde inning nog wel op een 0-1 voorsprong. Maar een slagbeurt later had Australië, dat het hele toernooi al sterk speelt, echter al een 2-1 voorsprong genomen. Dat verschil liep hierna in rap tempo op, totdat de wedstrijd bij een 14-1 stand na 6 1/2 innings kon worden beëindigd.

Door dit resultaat heeft Australië zich als derde ploeg uit poule B geplaatst voor de finalepoule. Eerder deden ook het nog ongeslagen Japan en Nicaragua dat al. Deze twee teams spelen morgen om de poulewinst tegen elkaar. Samen met de drie beste teams uit poule A, zeer waarschijnlijk Taiwan, Zuid-Korea en Italië, spelen zij om een plaats in de finale van aankomende zondag.

Verliezerspoule

Nederland en Venezuela spelen morgen tegen elkaar in hun laatste wedstrijd uit de eerste ronde. Vanaf donderdag vervolgen beide teams het toernooi in de verliezerspoule. Daarin worden zeer waarschijnlijk Nieuw-Zeeland, Mexico en Tsjechië de tegenstanders.

Deze vijf teams spelen om de plaatsen zeven tot en met elf op dit eerste wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. Het resultaat van de wedstrijd van morgen neemt Nederland mee naar de verliezersronde. Deze laatste wedstrijd uit de eerste ronde tegen Venezuela wordt om 13.00 uur (06.00 uur lokale tijd) gespeeld in het Dou-Liou Stadium.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page