Nederlands U21-team nu tegen Mexico

Het Nederlands Koninkrijksteam vervolgt het wereldkampioenschap in Taiwan donderdag met een wedstrijd tegen Mexico. De ploeg van manager Steve Janssen speelt in de verliezerspoule om de zevende tot en met de elfde plaats.

De eerste ronde van het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar is vandaag ten einde gekomen. Daarin heeft Tsjechië voor de grootste stunt gezorgd. De Tsjechische honkballers versloegen gisteren al Italië met 3-1 en waren vandaag ook met 9-12 te sterk voor Mexico. Daarmee heeft Tsjechië zich in poule A, naast Chinese Taipei en Zuid-Korea geplaatst voor de finalepoule.

Overigens leek Nieuw-Zeeland vanmiddag voor Tsjechië nog roet in het eten te gooien. Pitcher James Boyce hield de Zuid-Koreaanse slagploeg acht innings lang op slechts één honkslag, terwijl Nieuw-Zeeland zelf eenmaal had gescoord in de eerste inning. Nadat Boyce in de negende inning werd vervangen, sloeg Zuid-Korea alsnog toe en draaide de ploeg met vijf honkslagen een 1-0 achterstand om in een 1-4 overwinning. Gelijktijdig bleef Italië vanmiddag met 1-0 lang in het spoor van de ongeslagen koploper Chinese Taipei. In de zevende inning besliste de gastheer echter alsnog met vier punten het duel en won het uiteindelijk met 6-0. Met de late zeges van Zuid-Korea en Chinese Taipei werd ook voor Italië en Nieuw-Zeeland uitschakeling een feit.

Wereldranglijst

Nieuw-Zeeland en Italië wonnen, evenals Tsjechië, dit toernooi twee wedstrijden, maar zijn op basis van onderling resultaat veroordeeld tot de verliezersronde. Datzelfde geldt voor Mexico, dat dit WK nog geen wedstrijd wist te winnen. In poule B zorgde Nicaragua met plaatsing voor de finalepoule voor een verrassing. Nicaragua (28e plaats) en Tsjechië (26) zijn dit toernooi de laagst geklasseerde teams op de wereldranglijst.

Nederland speelt twee van zijn resterende drie wedstrijden in het Dou-Liou Stadium.

Nederland speelt twee van zijn resterende drie wedstrijden in het Dou-Liou Stadium.
Foto: © John van Amstel

Morgen is in Taiwan een rustdag voor de deelnemers aan het wereldkampioenschap. Vanaf donderdag wordt het toernooi vervolgd met een finalepoule en een verliezerspoule. In de strijd om de finale lijken Japan en gastheer Chinese Taipei de grote favorieten. Beide teams bleven dit WK tot dusver ongeslagen. Als Japan de finale bereikt, neemt het de eerste plaats op de wereldranglijst over van de Verenigde Staten en wordt het na Cuba en Team USA het derde team dat de wereldranglijst aanvoert.

Verliezersronde

Nederland neemt de 3-6 nederlaag van vandaag tegen Venezuela mee naar de verliezersronde en moet hopen op een misstap van de Venezolaanse honkballers om nog kans te maken op de eerste plaats in deze poule. De ploeg van bondscoach Steve Janssen start de volgende ronde donderdag om 12.30 uur (05.30 uur Nederlandse tijd) met een wedstrijd tegen het eveneens nog puntloze Mexico. Dit duel wordt gespeeld in het Taichung Basebal Stadium.

Een dag later is in het Dou-Liou Baseball Stadium om 13.00 uur (06.00 uur Nederlandse tijd) Nieuw-Zeeland de tegenstander. Dit team was in de eerste ronde met 5-9 te sterk voor Mexico en met 6-5 voor Tsjechië. Nederland sluit het toernooi zaterdag om 13.00 uur lokale tijd in het Dou-Liou Baseball Stadium af met een wedstrijd tegen Italië, dat eerder dit WK won met 7-2 van Nieuw-Zeeland en met 5-1 van Mexico.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page