Nieuw contract voor Jurrjens bij Colorado Rockies

De Curaçaose pitcher Jair Jurrjens heeft een nieuw contract gekregen bij Colorado Rockies, de club waarvoor hij het afgelopen half jaar ook al uitkwam. Het gaat om een overeenkomst voor in eerste instantie de Minor League.

Een jaar geleden werd pitcher Jair Jurrjens ook al free-agent, nadat hij vertrok bij Detroit Tigers. Door een zware knieblessure duurde het hierna echter tot eind mei voordat hij bij Cincinnati Reds zijn rentree kon maken. Nu heeft de pitcher van Curaçao door het aanbod van Colorado Rockies een stuk sneller zekerheid. Jurrjens begint komend jaar aan zijn dertiende seizoen als profhonkballer.

Jurrjens werd begin juli door Colorado Rockies overgenomen van Cincinnati Reds. Voor zijn nieuwe werkgever keerde hij voor het eerst sinds 29 juni 2013 zelfs kortstondig terug in de Major League. Jurrjens speelde twee wedstrijden in de hoofdmacht, maar kwam in het restant van het seizoen uit voor het Triple A-team Colorado Springs Sky Sox. Voor dit team kwam hij in veertien wedstrijden in actie (4.54).

De 28-jarige Jurrjens was één van de free-agents, die dit najaar op zoek moesten naar een nieuwe club. Dat geldt ook voor Roger Bernadina, die vorige maand een aanbod om bij Los Angeles Dodgers terug te keren naar de Minor League afsloeg en zijn contract bij de club uit Los Angeles liet ontbinden. Andere free-agents zijn de Nederlandse internationals Sharlon Schoop (Baltimore Orioles) en Curt Smith (St. Louis Cardinals).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page