Nederland slaat hard toe tegen Nieuw-Zeeland

Het Nederlands Koninkrijksteam heeft vandaag tegen Nieuw-Zeeland zijn ware gezicht getoond. De ploeg scoorde maar liefst zevenmaal in de zevende inning om de overwinning met 9-5 naar zich toe te trekken. Doordat Italië gelijktijdig met dezelfde cijfers won van Venezuela, heeft Oranje nog alle zicht op de eerste plaats in de verliezerspoule.

De Nederlandse ploeg van bondscoach Steve Janssen liet vandaag nog maar eens zien dat het toernooi heel anders had kunnen lopen als Oranje beter had geloot. Wist Oranje in poule B van de eerste ronde geen enkele wedstrijd te winnen, tegen de teams uit poule A hebben de honkballers van het Koninkrijk vooralsnog de volle buit binnengehaald.

Na Mexico werd in de Taiwanese middag ook Nieuw-Zeeland aan de zegekar gebonden. Nederland vertrouwde dit duel op solide pitching van Vaessen Pioniers-spelers Reggie Bomberg en Scott Ronnenbergh en belangrijke hits van Cezan Rafaela en Milton Croes.

Voorsprong

Catcher Aldair Adamus bracht Nederland in in de tweede inning op voorsprong. Hij sloeg de eerste honkslag van het duel en kon met volle honken even later binnenlopen na een wilde worp.

Pitcher Reggie Bomberg in actie tijdens het WK 21U.Foto: © John van Amstel

Pitcher Reggie Bomberg in actie tijdens het WK 21U.
Foto: © John van Amstel

In de vierde inning kwam Nieuw-Zeeland nog wel langszij. Daniel Bradley opende de inning met een driehonkslag. Na hits van Connar O’Gorman en Boss Crew Moanaroa, nog maar de eerste drie honkslagen die Bomberg dit duel toestond, draaide Nieuw-Zeeland de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Dat werd 2-3 in de zesde inning nadat Jules Peters voor Nederland en Daniel Bradley voor Nieuw-Zeeland, mede door veldfouten, konden scoren.

Gewaarschuwd

In de zevende inning probeerde Nieuw-Zeeland de wedstrijd te beslissen. Drie hits op rij op de nieuwe pitcher Scott Ronnenbergh leverden voldoende kansen op, maar een mooi dubbelspel van de broers Kirvin en Kevin Moesquit voorkwam schade. De Nederlandse ploeg was in ieder geval gewaarschuwd en trok diezelfde inning nog een ferme eindsprint.

Het leverde een rally op van maar liefst zeven punten. Na vrije lopen voor Kirvin en Kevin Moesquit bracht eerste Kevin Weijgerste met een honkslag als eerste de gelijkmaker binnen. Uitblinkers Milton Croes en Cezan Rafaela volgden hierna met een snoeiharde tweehonkslag en driehonkslag op rij. Elk brachten zij daarmee twee punten binnen om de winst te bezegelen.

Stijl

Daarmee was de Nederlandse aanval nog niet klaar. Jules Peters verlengde de rally eveneens met een honkslag voor de 7-3, waarna Steven Wharwood (vier wijd) op een grondbal van Dennis Gustina het verschil kon bepalen op 9-3. Nieuw-Zeeland verkleinde die achterstand in de achtste inning nog tot 9-5 na honkslagen van Max Brown en Dewald De Klerk, maar kwam niet meer in de buurt van de Nederlandse honkballers. Met een strikeout voor diezelfde Max Brown sloot Scott Ronnenbergh een inning later de wedstrijd in stijl af.

Daniel Fernandes aan slag in de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

Daniel Fernandes aan slag in de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.
Foto: © John van Amstel

Nederland kwam dit duel tot acht hits, waarvan Cezan Rafaela (2 uit 3) en Milton Croes (2 uit 5) er elk twee voor hun rekening namen. Pitchers Reggie Bomberg en Scott Ronnenbergh stonden tien honkslagen toe, maar wisten Nieuw-Zeeland op slechts vijf punten te houden.

Klassement

Het Nederlands Koninkrijksteam sluit morgen het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar af met een wedstrijd tegen Italië. Inzet van deze wedstrijd wordt de eerste plaats in de verliezerspoule en de zevende plaats in het klassement. Bij verlies eindigt Nederland dit toernooi op een negende plaats.

De laatste wedstrijd op dit WK voor Oranje in Taiwan wordt morgen om 13.00 uur (06.00 uur Nederlandse tijd) gespeeld in het Dou-Liou Baseball Stadium in Taichung. Italië begint met drie overwinningen in de verliezerspoule aan deze wedstrijd tegen Nederland. Na een 7-2 winst op Nieuw-Zeeland en een 5-1 winst op Mexico in de eerste ronde werd na twee rustdagen vandaag door de Italianen ook knap gewonnen van Venezuela: 9-5.

               1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
NIEUW-ZEELAND  0 0 0 2 0 1 0 2 0  5 10 3 
NEDERLAND      0 1 0 0 1 0 7 0 X  9  8 2

Pitchers Nieuw-Zeeland
Ben Thompson (4): 2-2-3-0
Mitchell Austin-Watts (1 1/3): 0-1-1-2
Samuel Harvey (2/3+2 man): 1-2-0-1
Blair Johnstone (6 man): 0-2-4-0
Brendan Jones (1): 0-1-0-0
Scott Drinkwater (1): 2-0-0-0

Pitchers Nederland
Reggie Bomberg (6): 4-1-4-1
Scott Ronnenbergh (3): 1-2-6-1

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page