Mampaey The Hawks verliest kort geding

Mampaey The Hawks heeft vandaag het kort geding verloren dat de Dordtse club heeft aangespannen tegen de honk- en softbalbond KNBSB. The Hawks heeft besloten niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Hierdoor start The Hawks komend seizoen in de overgangsklasse. “We gaan zorgen dat we binnen afzienbare tijd weer op het hoogste niveau zullen acteren.”, aldus voorzitter Piet Klaverdijk.

Vorige maand kondigde Mampaey The Hawks aan naar de rechter te stappen om alsnog een plaats in de hoofdklasse voor het aankomende seizoen af te dwingen. Het geschil met de KNBSB draaide om een straf die de bond had opgelegd naar aanleiding van de deelname van Eric de Vries als pitching-coach aan één van de wedstrijden van The Hawks. Mede door die straf eindigde The Hawks op de laatste plaats in de hoofdklasse en moest het uiteindelijk promotie-/degradatiewedstrijden spelen, die van DSS werden verloren.

Vorige week dinsdag verschenen beide partijen voor de rechter. Vandaag volgde de uitspraak. De rechtbank oordeelde dat de KNBSB in het opleggen van de straf juist had gehandeld. “Helaas”, laat Klaverdijk in een reactie weten. “We begrijpen er echt niets van.”

Terugschakelen

De uitspraak heeft verstrekkende gevolgen voor Mampaey The Hawks, dat na een verblijf van twee seizoenen nu definitief terugkeert naar de overgangsklasse. Klaverdijk: “Natuurlijk moeten we nu terugschakelen en raken we een aantal goede spelers kwijt. Dat is jammer. Maar nu moeten we ons gaan richten op de toekomst.”

Mampaey The Hawks ziet verschillende spelers komen en vertrekken.

Mampaey The Hawks ziet verschillende spelers komen en vertrekken.
Foto: © Rob Jelsma

Inmiddels heeft Mampaey The Hawks zijn selectie voor het aankomende seizoen grotendeels rond. De belangrijkste nieuwkomer is pitcher Bobby Carrington. De Amerikaan speelde eerder in de hoofdklasse voor AdoLakers en DOOR Neptunus. Daarnaast komen de broers Maikel en Mitchell Berghmans, beiden eveneens pitcher, over van Euro Stars. Een andere nieuwkomer is buitenvelder Amir Daou. Hij speelde dit seizoen voor Zwijndrecht en kwam in 2013 nog voor Curaçao uit op het World Port Tournament.

Vertrekkers

Wel ziet de club uit Dordrecht ook een groot aantal spelers vertrekken. De belangrijkste spelers waar afscheid van worden genomen zijn Berry van Donselaar (naar Twins) en de Amerikaanse korte stop Tony Enos, die zeer waarschijnlijk de overstap maakt naar het Utrechtse UVV. Klaverdijk: “Natuurlijk vertrekken er een groot aantal spelers. We krijgen volgend jaar een geheel ander team, dat naar we hopen zeker mee gaat strijden om de hoogste plekken.”

Als coach komt de Belg Rik Ruts aan het roer te staan. Hij was afgelopen twee seizoenen coach bij het Belgische Brasschaat Braves. Klaverdijk: “Het is een routinier, die de klappen van de zweep kent en waar we heel veel vertrouwen in hebben.” De komende dagen wordt de selectie verder vorm gegeven. “We zijn zeer strijdbaar en we gaan verder op de ingeslagen weg, een goede jeugdopleiding opzetten en ervoor zorgen dat we binnen afzienbare tijd met een voor de leden herkenbaar team weer op het hoogste niveau zullen acteren.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page