Mexico alsnog naar Premier 12

Mexico ontvangt alsnog een uitnodiging voor de Premier 12 van volgend jaar. Het Mexicaanse jeugdteam versloeg gisteren Panama tijdens de Centraal-Amerikaanse en Caraïbische Jeugd Spelen in het Mexicaanse Veracruz. Daardoor loopt Panama deelname aan de eerste editie van het lucratieve mondiale toernooi mis.

Aanvankelijk werd het wereldkampioenschap voor spelers onder de 12 jaar beschouwd als laatste mogelijkheid voor landen om zich te plaatsen voor de Premier 12. De uitnodiging voor Mexico is dan ook enigszins opmerkelijk te noemen. Panama, twaalfde op de wereldranglijst, had onlangs nog bedankt voor het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar.

Bij het ontbreken van Panama op het WK had Mexico, dertiende op de wereldranglijst, alle kans om Panama op de ranglijst te passeren. In Taiwan eindigde Mexico met slechts één overwinning echter teleurstellend op de elfde en laatste plaats. Mexico zakte daarmee zelfs één positie op de wereldranglijst. Vandaag heeft de wereldhonkbal- en softbalbond WBSC bekend gemaakt dat Mexico alsnog de twaalfde plaats op de wereldranglijst heeft overgenomen.

Jeugd Spelen

De WBSC neemt daarmee de resultaten mee van de Centraal-Amerikaanse en Caraïbische Jeugd Spelen, die op dit moment worden gehouden. In de eerste ronde van dat toernooi won Mexico afgelopen week alleen van Guatemala (1-6). Wedstrijden tegen Cuba (1-10) en Puerto Rico (4-6) werden verloren. In de strijd om de vijfde plaats versloeg Mexico gisteren het nog puntloze Panama met 3-1.

Door dit resultaat heeft Mexico voldoende punten van de WBSC ontvangen om zowel nummer dertien Australië als nummer twaalf Panama in te halen. Vooralsnog lijkt het toernooi geen gevolgen te hebben voor de klassering op de wereldrangrlijst van de andere deelnemers aan het toernooi. De 22e editie van de Jeugd Spelen in het Mexicaanse Veracruz duurt nog tot en met zondag 30 november.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page