Europa Cup-toernooi naar Rotterdam

Het Europa Cup-toernooi wordt in 2015 in Rotterdam gehouden. De Europese honkbalbond CEB heeft DOOR Neptunus vandaag aangewezen als gastheer. De Rotterdamse club heeft zich als landskampioen voor dit Europese clubtoernooi geplaatst.

Het wordt de derde keer in zes jaar tijd dat DOOR Neptunus gastheer is van het Europa Cup-toernooi. Eerder organiseerde de Rotterdamse club het evenement al in 2010 en 2012. Neptunus werd in die jaren respectievelijk derde en vierde.

Ook in onder meer 2014 (Hoofddorp) en 2011 (Amsterdam) werd het Europa Cup-toernooi gespeeld in Nederland. Eerder organiseerde het Rotterdamse Neptunus al eens het Europa Cup-toernooi in 1992, 2001 en 2005. Het andere Europa Cup-toernooi wordt komend jaar zeer waarschijnlijk gehouden in Parijs (Frankrijk). Voor dit toernooi heeft L&D Amsterdam zich geplaatst.

Opzet

Het Europa Cup-toernooi wordt in 2015 gehouden in de eerste week van juni. De eerste speeldag wordt dinsdag 2 juni. De finale wordt gespeeld op zondag 7 juni. De opzet van de Europa Cup-toernooien zal gelijk zijn aan die van het afgelopen jaar. Daarmee zijn de plannen, die de Europese honkbalbond CEB eerder presenteerde, voorlopig van de baan.

In de eerste week van juni strijden twaalf teams verdeeld over twee toernooien om de finaleplaatsen tijdens de European Champions Cup. Die twee teams maken uiteindelijk in het najaar van 2015 uit wie de Europese clubtitel wint en daarmee kans maakt op deelname aan de Asia Series in 2015.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page