Rentree Yurendell de Caster in LBPN met homerun

De Nederlandse international Yurendell de Caster heeft zijn rentree gemaakt in de professionele competitie van Nicaragua. Hij sloeg gisteravond voor Gigantes de Rivas een homerun in zijn eerste wedstrijd.

De Caster begint aan zijn derde seizoen in de Liga de Beisbol Profesional Nicaragüense (LBPN). In de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 speelde hij al voor Tigres de Chinandega. Vorig jaar werd hij na een teleurstellende start door zijn team na twaalf wedstrijden vroegtijdig aan de kant gezet.

Dit seizoen werd De Caster, in 2012 nog winnaar van de Triple Crown in Nicaragua, opgepikt door Gigantes de Rivas nadat het team een aanvallende injectie nodig had. Bij zijn nieuwe club wordt De Caster de teamgenoot van Rudy van Heydoorn. De voormalig speler van DOOR Neptunus en het Nederlands team luisterde het debuut van De Caster eveneens op met een homerun.

Homerunklassement

Voor Van Heydoorn was het al zijn vijfde homerun van dit seizoen, waarmee hij het homerunklassement in de LBPN leidt. De Caster kwam tot twee honkslagen in vier tellende slagbeurten. Hij scoorde twee punten. De eerste keer na vier wijd in de eerste inning en daarna na zijn homerun in de vierde slagbeurt. In de vierde inning sloeg Van Heydoorn met zijn hekklap nog eens twee runs binnen.

Mede door de homeruns van De Caster en Van Heydoorn won Gigantes de Rivas gisteren met 2-10 van hekkensluiter Fieras del San Fernando. Het was de negende zege uit zestien wedstrijden, waarmee Gigantes momenteel voor Fieras op een derde plaats staat. Tigres de Chinandega voert het klassement aan.
De reguliere competitie in Nicaragua loopt tot en met 11 januari, waarna de Serie Final op het programma staat van 13 tot en met 23 januari.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page