Premier 12 krijgt status van WK

De Premier 12 heeft van de World Baseball Softball Confederation (WBSC) de status van een wereldkampioenschap gekregen. Daarmee neemt de winnaar van het toernooi volgend jaar november de wereldtitel over van de Dominicaanse Republiek. Dat land won de titel tijdens de laatste World Baseball Classic.

De toekenning van de status van een wereldkampioenschap is de volgende stap van de WBSC om met een tegenhanger te komen voor de World Baseball Classic, dat wel wordt gesanctioneerd door de WBSC, maar wordt georganiseerd door Major League Baseball.

Eerder werd al besloten om aan de Premier 12 prijzengeld van een multi-miljoen dollar-bedrag te verbinden. Ook de World Baseball Classic maakt gebruik van prijzengeld. De Premier 12 wordt, evenals de World Baseball Classic, elke vier jaar gehouden. Verder zijn tijdens de Premier 12 de meeste (bonus)punten te verdienen voor de wereldranglijst.

Wereldtitel

Aan de Premier 12 neemt de top twaalf van de wereldranglijst deel. Naast de nieuwe lijstaanvoerder Japan en de nummer 5 Nederland zijn dit de Verenigde Staten (twee), Cuba (drie), Chinese Taipei (vier), de Dominicaanse Republiek (zes), Canada (zeven), Zuid-Korea (acht), Puerto Rico (negen), Venezuela (tien), Italië (elf) en Mexico (twaalf). Het toern

Tijdens het toernooi, dat in november 2015 wordt gehouden, verdedigt de Dominicaanse Republiek zijn wereldtitel. Die werd vorig jaar behaald tijdens de World Baseball Classic. In 2013 versloeg de Dominicaanse Republiek in de finale Puerto Rico met 3-0, nadat het eerder in de halve finale Nederland met 4-1 had uitgeschakeld. Nederland was tijdens dat toernooi nog de verdediger van de wereldtitel, die Oranje veroverde tijdens het WK van 2011 in Panama.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page