Bernadina voor wintercompetitie naar Venezuela

Roger Bernadina is vertrokken naar Venezuela voor deelname aan de Venezolaanse wintercompetitie. Bij Tiburones de La Guaira probeert de Nederlandse international zich de komende weken in de kijker te spelen bij profclubs. Bernadina werd in oktober free-agent, nadat hij zijn contract bij Los Angeles Dodgers liet ontbinden.

Het is voor de derde keer dat Roger Bernadina overeenstemming heeft bereikt met een club uit de Liga Venezuela Beisbol Profesional. Vier jaar geleden startte hij voor Navegantes de Magallanes, maar na zeven wedstrijden (.208) keerde hij door vermoeidheid terug naar Nederland. In het seizoen 2008-2009 speelde Bernadina in oktober en november 2008 elf wedstrijden (.175) voor Bravos de Margarita voordat een blessure een einde aan zijn verblijf in Venezuela maakte.

Bernadina heeft zich inmiddels bij zijn nieuwe club gemeld. De verwachting is dat hij de eerste dagen als voorbereiding uitkomt voor het tweede team van Tiburones de La Guaira in de Liga Paralela. Later in de week wordt hij dan officieel op het roster opgenomen. De reguliere competitie in Venezuela loopt nog tot en met 30 december. Tiburones de La Guaira staat momenteel na 41 wedstrijden op een zevende plaats. Alleen Bravos de Margarita wist minder wedstrijden in de Liga Venezuela Beisbol Profesional.

Sulbaran

Bij de ploeg van manager Buddy Bailey staan ook de Venezolaanse pitcher Enrique Gonzáles en Venezolaanse catcher Guillermo Rodríguez onder contract. Zij speelden het afgelopen jaar respectievelijk voor Rimini en Bologna in de Italian Baseball League.

Eerder dit seizoen speelde ook Juan Carlos Sulbaran al voor Tiburones de La Guaira . De pitcher van Curaçao gooide tussen 10 oktober en 1 november vier wedstrijden, waarin hij zeventien innings gooide. Sulbaran kwam tot dertien keer drie slag, vijf keer vier wijd een verdiende puntengemiddelde van 5.82 en hij verloor alle vier de wedstrijden die hij speelde. Na de eerste periode van de LVPB werd Sulbaran op het roster vervangen.

Hoofdcoach

In de Liga Invernal Veracruzana heeft Sharnol Adriana de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Adriana maakt daar vanaf maandag 1 december zijn debuut als hoofdcoach voor Chileros de Xalapa. Vorig jaar kwam Yurendell de Caster nog als speler uit in deze professionele Mexicaanse wintercompetitie.

Het wordt de eerste keer dat Adriana aan de slag gaat als hoofdcoach. Eerder dit seizoen was de voormalig Nederlands international al als hitting-coach actief voor Rojos del Águila in de Mexicaanse Triple A-competitie.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page