Roodenburg één van de nieuwkomers bij AdoLakers

Tim Roodenburg is één van de nieuwkomers in de selectie van AdoLakers. Met een twaalftal nieuwe spelers heeft de Haagse hoofdklasser zijn selectie voor het nieuwe seizoen rond. “Het is een mooie mix van ervaring en talent”, laat hoofdcoach Eugene Henson weten.

Pitcher Tim Roodenburg neemt de nodige hoofdklasse-ervaring mee naar Den Haag. Eerder kwam hij uit voor Sparta/Feyenoord (2007-2010) en DOOR Neptunus (2011-2013). Met deze laatste Rotterdamse club werd Roodenburg kampioen in 2013. Het afgelopen seizoen had hij een belangrijk aandeel in de promotie van het Haarlemse DSS naar de hoofdklasse.

Roodenburg wordt bij AdoLakers één van de zes nieuwe pitchers. Van hoofdklasser Mampaey The Hawks komen Evan Simons, Kevin van Veen en José Moreno over. De andere pitchers zijn Anthony Arends (Euro Stars) en Gerald Tromp (Orioles).

Profhonkballer

Verder heeft AdoLakers zijn selectie versterkt met hoofdklassespelers Chris Williams (Vaessen Pioniers), Jules Peters (Mampaey Hawks) en Justin Martinus (Kinheim).
Een andere nieuwkomer is de voormalig profhonkballer Raoell Kortstam, die het afgelopen seizoen uitkwam voor RCH in de overgangsklasse. Kortstam stond in 2010 onder contract van Boston Reds Sox en speelde in de drie jaren erna een aantal wedstrijden voor L&D Amsterdam in de hoofdklasse. De selectie van AdoLakers wordt gecompleteerd door Jeldwin Orman (Orioles) en Geert-Jan Ariës (Braves).

Tegenover de komst van deze spelers staat het vertrek van pitcher Timo van Ancum (naar UVV), Kelvin Knape (Orioles), Martijn Riphagen en Joshua Zara (beiden gestopt).
Christian Diaz, Dennis Burgersdijk, Glenn Romney, Brian Raap en Stephen Henson blijven ook in 2015 van de partij bij AdoLakers. Dit tot tevredenheid van hoofdcoach Eugene Henson. “We hebben ons goed kunnen versterken voor volgend jaar”, vertelt hij. “Een aantal nieuwe spelers hebben ervaring in de hoofdklasse en hebben bewezen het niveau aan te kunnen. Daarnaast komen er ook een aantal jonge talentvolle spelers over. Naast de spelers die zijn gebleven, geeft dat een mooie mix van ervaring en talent.”

Verdelen

Henson wordt komend seizoen als hoofdcoach geassisteerd door Gregory Grampon en Win Bonafacio. Grampon gaat aan de slag als pitching-coach en derde honk-coach. Henson: “De komst van Gregory Grampon als pitching-coach is belangrijk voor het team. Hierdoor kunnen we binnen de coaching staf de taken beter verdelen en de spelers meer individuele aandacht geven.” Grampon was afgelopen seizoen hoofdcoach bij Braves in Gouda.

Met zijn nieuwe selectie begint Henson komend seizoen aan zijn tweede jaar als hoofdcoach bij AdoLakers. Henson: “We gaan nu met deze selectie hard aan de slag om ons optimaal voor te bereiden op volgend jaar en zien het nieuwe seizoen met veel vertrouwen tegemoet.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page