Overschrijvingen seizoen 2015

De voormalig profhonkballers Kevin Moesquit en Quintin de Cuba zijn twee van de meest aansprekende spelers die voor het sluiten van de overschrijvingstermijn zijn overgestapt naar een nieuwe club. De twee internationals kozen respectievelijk voor Corendon Kinheim en Vaessen Pioniers. Bij landskampioen DOOR Neptunus bleef het rustig aan het front.

Zoals gebruikelijk de laatste jaren zorgde de overschrijvingsperiode vooral bij de nummers vijf tot en met acht uit de hoofdklasse voor een groot aantal mutaties. Bij DOOR Neptunus en L&D Amsterdam bleef het relatief rustig. De Amsterdamse verliezend finalist zag alleen vier spelers overkomen van HCAW, maar moet het komend seizoen wel doen zonder enkele belangrijke spelers, zoals Bas en Jos de Jong, Jurrian Koks en Percy Isenia. Zij besloten op een lager niveau te gaan spelen.

Corendon Kinheim moest het vorig seizoen nog stellen zonder grote versterkingen, maar wist de afgelopen weken wel een goede slag te slaan. Hoewel de Haarlemse ploeg afscheid moest nemen van Quintin de Cuba zag het twee andere voormalige profhonkballers komen. Zowel binnenvelder Kevin Moesquit als pitcher Scott Ronnenbergh komen volgend jaar uit in Haarlem. Het tweetal nam vorige maand nog met het Nederlands team deel aan het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. Moesquit speelde eerder onder meer drie seizoenen profhonkbal voor Los Angeles Angels. Ronnenbergh kwam vier seizoenen uit in de organisatie van Seattle Mariners.

Quintin de Cuba vervolgt zijn carrière in Hoofddorp, waar hij de rol van catcher overneemt van de gestopte Mark Duursma. De Nederlandse international vormt samen met Daniel Fernandes en Kevin Weijgertse de belangrijkste aanvallende injectie om het vertrek van de gestopte Duursma, Zerzinho Croes en Dè Flanegin op te vangen.

Lees meer over de overschrijvingen via onderstaande links:

Overzicht met alle overschrijvingen

DOOR Neptunus
Nieuw: Kenny van den Branden (UVV).
Weg: Daniel Fernandes (Vaessen Pioniers), Aldrich Guzman (HCAW) en Omar Williams (UVV).

L&D Amsterdam
Nieuw: Jorin van Amstel (HCAW), Tom de Blok (HCAW), Linoy Croes (HCAW) en Robin Schel (HCAW).
Weg: Björn Hato (gestopt), Percy Isenia (gestopt), Bas de Jong (Quick Amersfoort), Jos de Jong (Quick Amersfoort), Jurrian Koks (Storks) en Chris Mowday (onbekend).

Vaessen Pioniers
Nieuw: Paul Brands (Omron Pioniers), Quintin de Cuba (Corendon Kinheim), Daniel Fernandes (DOOR Neptunus), Kevin Weijgertse (HCAW) en Eric de Vries (pitching-coach).
Weg: Shane Boeree (DSS), Zerzinho Croes (gestopt ivm studie), Mark Duursma (gestopt), Dè Flanigin (Pioniers heren softbal), Steven van Groningen (HCAW), Scott Ronnenbergh (Corendon Kinheim), Chris Williams (AdoLakers), Peter Barentsen (assistent-coach, gestopt) en Dave Draijer (pitching-coach, gestopt).

Corendon Kinheim
Nieuw: Victor Draijer (RCH-Pinguins), Jasper Keijzer (HCAW), Kevin Moesquit (Mampaey The Hawks), Phil Ortez (UVV), Scott Ronnenbergh (Vaessen Pioniers) en Dexter de Weert (HCAW).
Weg: René Cremer (gestopt), Quintin de Cuba (Vaessen Pioniers), Jean-Paul Gulinck (gestopt), Bjorn Henrichs (gestopt), Justin Martinus (AdoLakers), Jefferson Muzo (gestopt), Sander Paap (gestopt) en Raymond Rutte (Onze Gezellen).

UVV
Nieuw: Timo van Ancum (AdoLakers), Tony Enos (Mampaey The Hawks), Sergino Martis (HCAW), Jamie Verheyleweghen (Twins) en Omar Williams (DOOR Neptunus).
Weg: Kenny van den Branden (DOOR Neptunus), Duko Jansen (Sparks), Phil Ortez (Corendon Kinheim), Nick Peels (Twins) en Giovannie Samboe (Quick Amersfoort).

HCAW
Nieuw: Brian Biezen (Twins), Rikkert Kempen (Twins), Jarreau Martina (Twins), Steven van Groningen (Vaessen Pioniers), Aldrich Guzman (DOOR Neptunus), Emersson Paula (Orioles) en Ralph Milliard (hoofdcoach, Twins).
Weg: Jorin van Amstel (L&D Amsterdam), Tom de Blok (L&D Amsterdam), Linoy Croes (L&D Amsterdam), Robin Schel (L&D Amsterdam), Levine Gabriëls (DSS), Dillon True (DSS), Ivan Granados (Venezuela), Jasper Keijzer (Corendon Kinheim), Sergino Martis (UVV), Daley Paalvast (gestopt), Dexter de Weert (Corendon Kinheim), Kevin Weijgertse (Vaessen Pioniers), Ivan Rodriguez (hoofdcoach, Regensburg Legionäre) en Joep van Els (assistent-coach, Scimitars).

AdoLakers
Nieuw: Anthony Arends (Euro Stars), Geert-Jan Ariës (Braves), Raoell Kortstam (RCH/Pinguins), Justin Martinus (Corendon Kinheim), José Moreno (Mampaey The Hawks), Jeldwin Orman (Orioles), Jules Peters (Mampaey The Hawks), Tim Roodenburg (DSS), Tim Schaareman (Twins), Evan Simons (Mampaey The Hawks), Quinn Tramm (Mampaey The Hawks), Gerald Tromp (Orioles), Kevin van Veen (Mampaey The Hawks), Chris Williams (Vaessen Pioniers) en Gregory Grampon (Braves, assistent-coach).
Weg: Timo van Ancum (UVV), Jurandy Girigori (Euro Stars), Kelvin Knape (Orioles), Martijn Riphagen (gestopt) en Joshua Zara (gestopt).

DSS
Nieuw: Shane Boeree (Vaessen Pioniers), Kevin Bosch (Pirates Rookies), Mark van Deursen (Kinheim Rookies), Levine Gabriëls (HCAW), Mike Groen (Pirates Rookies), Lex Leijenaar (RCH-Pinguins), Mark Smit (RCH-Pinguins), Dillon True (HCAW), Lennart Stut (hoofdcoach) en Tom Geestman (assistent-coach).
Weg: Lindell Finsy (Sparks), Allan Hazel (Sparks), Tim Roodenburg (AdoLakers), Frank Koot (hoofdcoach) en Harry van Vilsteren (assistent-coach).

Mampaey The Hawks
Nieuw: Maikel Berghmans (Euro Stars), Mitchell Berghmans (Euro Stars), Bobby Carrington (Verenigde Staten), Amir Daou (Zwijndrecht), Michel Offerman (The Hawks Rookies), Wijnand Ruben (The Hawks Rookies), Danny Stolk (The Hawks Rookies) en Rik Ruts (hoofdcoach, Brasschaat Braves).
Weg: Bob de Bruijn (gestopt), Berry van Donselaar (Twins), Tony Enos (UVV), Kevin Moesquit (Corendon Kinheim), José Moreno (AdoLakers), Joris Naber (gestopt), Jules Peters (AdoLakers), Evan Simons (AdoLakers), Quinn Tramm (AdoLakers) en Kevin van Veen (AdoLakers).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page