UVV trekt opnieuw Belgische international aan

Na onder meer Dennis Ribbens en Dennis de Quint heeft UVV opnieuw zijn selectie versterkt met een speler uit het Belgische nationale team. De 23-jarige Jamie Verheyleweghen maakt komend seizoen bij de Utrechtse ploeg zijn debuut in de hoofdklasse. Hij is één van de nieuwkomers bij UVV.

Eerder werd al bekend dat pitcher Timo van Ancum (AdoLakers) en binnenvelders Tony Enos (Mampaey The Hawks) en Omar Williams (DOOR Neptunus) overschrijving hadden aangevraagd naar het Utrechtse UVV. De Belg Jamie Verheyleweghen wordt de vierde nieuwkomer in de selectie van hoofdcoach Ferenc Jongejan.

Verheyleweghen kwam afgelopen seizoen voor het Oosterhoutse Twins uit in de overgangsklasse. Met de nationale ploeg van België nam hij in september deel aan het Europees kampioenschap. Hij speelde in alle wedstrijden voor België en kwam tot zeven honkslagen (.292) en drie binnengeslagen punten. Verheyleweghen leidde België als eerste honkman op het EK in aantal slagbeurten (24), gescoorde runs (10) en tweehonkslagen (2).

Goede zaken

Met de komst van deze vier nieuwe spelers heeft UVV goede zaken gedaan op de transfermarkt. De Utrechtse ploeg slaagde erin om onder meer international Gilmer Lampe aan te houden. Slechts vier spelers kozen voor een overstap naar een andere club.

De Belg Kenny van den Branden vervolgt zijn carrière bij landskampioen DOOR Neptunus, terwijl Phil Ortez is vertrokken naar het Haarlemse Corendon Kinheim. Het wordt de vierde hoofdklasseclub voor de Amerikaan, die in 2012 zijn debuut in de hoofdklasse maakte voor het Haagse AdoLakers. Eerder kwam hij ook al uit voor Vaessen Pioniers. Nick Peels (Twins) en Duko Jansen (Sparks) gaan komend seizoen op een lager niveau spelen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page