Weinig verschuivingen bij DOOR Neptunus

Bij landskampioen DOOR Neptunus is het rustig gebleven op de transfermarkt. De Rotterdamse ploeg zag slechts één basisspeler vertrekken. Hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen verwelkomt de Belgische international Kenny van den Branden in het Neptunus Familiestadion.

De 26-jarige Van den Branden komt over van UVV. Voor deze club maakte de rechtshandige pitcher op 1 mei van dit jaar zijn debuut in de hoofdklasse. Hij deed dat tegen DOOR Neptunus. De Belgische international sloot uiteindelijk de reguliere competitie af met het laagste verdiende puntengemiddelde voor het Utrechtse UVV. Hij stond in dertien wedstrijden 21 verdiende punten toe (2.70). Hij gooide 56 keer drie slag en 21 keer vier wijd in zeventig innings. In de runner-up comptitie kwam de Belg nog in twee wedstrijden in actie (4.20).

Met België werd Van den Branden in september van dit jaar zevende op het Europees kampioenschap. Hij gooide 8 1/3 inning in de wedstrijden tegen Duitsland en Frankrijk en eindigde het toernooi met een verdiende puntengemiddelde van 3.24.

Overstap

Rechtsvelder Daniël Fernandes verlaat de Rotterdamse club. Hij maakt de overstap naar Vaessen Pioniers. Fernandes kwam in de reguliere competitie tot 28 honkslagen (.246). In de Play-Offs was hij bij de Rotterdamse titelverdediger op drie man na de beste slagman. Hij kwam tot een gemiddelde van .323 met zes gescoorde punten. In de Holland Series tegen L&D Amsterdam startte Fernandes in alle zeven wedstrijden en kwam hij tot nog eens zes hits (.250).

Ook Aldrich Guzman en Omar Williams keren niet terug bij de Rotterdamse club. Guzman vervolgt zijn carrière bij HCAW, terwijl Williams overstapt naar UVV. Het tweetal speelde dit seizoen voornamelijk voor het tweede team van DOOR Neptunus. Guzman, die in 2012 en 2013 29 wedstrijden speelde voor de profclub Cincinnatti Reds, kwam in de Play-Offs in twee wedstrijden tot drie hits en stond in het veld voor de Rotterdamse hoofdmacht in de laatste twee innings van de Holland Series. Williams speelde in de Play-Offs twee wedstrijden voor de hoofdmacht, waarin hij twee hits sloeg (.286) en één punt binnenbracht. Williams maakte deel uit van het nationale Franse team, dat in september deelnam aan het Europees kampioenschap.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page