Opnieuw Europese uitbreiding CBLE

De Collegiate Baseball League Europe wordt opnieuw verder uitgebreid door Europa. De Nederlandse initiatiefnemer Jan Maarten Kops heeft nu ook overeenstemming bereikt met teams uit Tsjechië en Oostenrijk. Daarmee komt het totaal aantal deelnemende landen aan de Europese zomercompetitie op zes.

Het Tsjechische Praag en het Oostenrijkse Wenen zijn de twee nieuwste speelsteden voor de CBLE. Eerder breidde de CBLE al uit naar Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje. Door de uitbreiding wordt het toernooi nu opgesplitst in twee divisies.

Het Nederlandse team, dat speelt onder de naam Amsterdam Bombers, wordt ingedeeld in de East Division en treft de twee nieuwste teams Praha Dragons en Vienna Emperors. In de West Division treffen London Cavaliers, Sant Boi Falcons of Barcelona en titelverdediger La Rochelle Admirals elkaar.

Nieuwe speelsteden

Met de toevoeging van teams uit Tsjechië en Oostenrijk krijgt de CBLE in 2015 ook twee nieuwe speelsteden. De East Division gaat van 8 tot en met 10 juli 2015 van start in het Ballpark Spenadlwiese van het Oostenrijkse Vienna Wanderers, dat volgend jaar tevens gastheer is voor het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap.

Aansluitend wordt de tweede ronde van de East Division gespeeld op het complex van Tempo Titans Praha in Praag. Alle zes de teams sluiten de vierde editie van de CBLE van 19 tot en met 23 juli af met Play-Offs op Sportpark De Slotbosse Toren in Oosterhout. De Play-Offs worden voorafgegaan door de All Star Game tussen de beste spelers uit de East Division en de beste spelers uit de West Division. De finale van de competitie wordt gespeeld op vrijdag 24 juli 2015.

Enorme stap

De uitbreiding is opnieuw een enorme stap voor de succesvolle Europese zomercompetitie, dat zijn oorsprong vond in Oosterhout. Vorig jaar ging de CBLE al een samenwerking aan met de hoog aangeschreven Amerikaanse Northwoods League, waardoor zes deelnemers aan de derde editie van de CBLE onlangs werden gedraft voor deze zomercompetitie. Onder hen ook de Nederlandse spelers Gilian van Lith, Michael Riekerk en Julian Rip.

Tijdens het dit jaar gehouden Europees kampioenschap kwamen in totaal tien voormalig CBLE-spelers uit voor vijf verschillende landen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page