Gregorius naar New York Yankees

De opvolger bij New York Yankees van de in Rotterdam geboren korte stop Robert Eenhoorn werd in 1995 de legendarische Derek Jeter. Twintig jaar later wordt op zijn beurt zijn opvolger mogelijk opnieuw een in Nederland geboren speler. Vandaag trok de roemruchte club uit New York Mariekson Gregorius aan.

De 24-jarige Mariekson ‘Didi’ Gregorius komt over van Arizona Diamondbacks. Vorig jaar stond hij al in de belangstelling van diverse clubs. Met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in volle gang, laaide de interesse in de Curaçaose honkballer opnieuw op.

Ditmaal volgde er wel een overeenkomst. In een deal tussen drie clubs verhuist Gregorius nu van Arizona Diamondbacks naar New York Yankees. Bij de deal is naast deze twee clubs ook Detroit Tigers betrokken.

Debuut

De clubleiding van New York stuurde in de deal rechtshandige pitcher Shane Green naar Detroit Tigers, die op zijn beurt linkshandige pitcher Robbie Ray en Minor Leaguer Domingo Leyba overdeed aan Arizona Diamondbacks.

Voor Gregorius wordt New York Yankees zijn derde Major League-club, nadat hij op 5 september 2012 zijn debuut had gemaakt voor Cincinnati Reds. Dit jaar kwam de in Amsterdam geboren Nederlandse international in tachtig wedstrijden tot een slaggemiddelde van .226 met zes homeruns en 27 binnengeslagen punten. Hij speelde bovendien 57 wedstrijden voor het Triple A-team Reno Aces.

Afwachten

Gregorius is daarmee de belangrijkste kandidaat geworden om in New York de rol van de legendarische korte stop Derek Jeter over te nemen. Jeter zette dit seizoen na twintig jaar in de Major League een punt achter zijn imposante spelersloopbaan. Brendan Ryan is één van de andere kandidaten. Ryan speelt sinds 2013 in New York en begint volgend jaar aan zijn negende seizoen in de Major League.

Gregorius heeft goede herinneringen aan Yankee Stadium. Hij speelde er op 18 april 2013 zijn eerste wedstrijd voor Arizona Diamondbacks en sloeg bij zijn clubdebuut de eerste pitch die hij zag weg voor zijn allereerste homerun in de Major League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page