Ook Shairon Martis in wintercompetitie

Na Yurendell de Caster en Roger Bernadina heeft ook pitcher Shairon Martis een overeenkomst gesloten met een team uit een wintercompetitie. De Caster begon vorige maand in Nicaragua en Bernadina in Venezuela. Martis heeft zich vandaag gemeld bij Estrellas de Oriente uit de Dominicaanse wintercompetitie.

Shairon Martis nam vandaag voor de eerste keer deel aan de training van zijn nieuwe Dominicaanse team. Estrellas de Oriente staat momenteel op een gedeelde eerste plaats in de sterke Dominicaanse profcompetitie. De ploeg van manager Dean Treanor won 24 van zijn eerste veertig wedstrijden.

Met de 27-jarige pitcher van Curaçao moet Estrellas de Oriente meer diepte krijgen bij zijn pitchers. Met name met het oog op de aankomende Play-Offs. De reguliere competitie loopt nog door tot en met 21 december. De verwachting is dat Martis in één van de komende dagen zijn debuut op de heuvel zal maken.

Taiwanese profcompetitie

Martis speelde dit seizoen voor Uni-President 7-Eleven Lions in de Taiwanese profcompetitie. In deze Chinese Professional Baseball League (CPBL) gooide hij 151 innings met acht overwinningen en zeven nederlagen. Martis sloot het seizoen af met een verdiende puntengemiddelde van 3.14.

Voor zijn Taiwanese avontuur speelde Martis voor onder meer Minnesota Twins. Bij deze ploeg speelde hij in 2013 zes wedstrijden in de Major League. Vorige winter kwam hij bovendien uit voor Tiburones de La Guaira in de wintercompetitie van Venezuela. Voor dit team gooide hij zes wedstrijden met een verdiende puntengemiddelde van 4.15.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page