Steve Janssen: ‘Vanaf dag één was er een klik’

Bondscoach Steve Janssen is voor de tweede keer in zijn carrière door de honk- en softbalbond KNBSB onderscheiden als Coach van het Jaar. Eerder gebeurde dat in 2009, toen nog als hoofdcoach van DOOR Neptunus. Nu als manager van de nieuwe Europees kampioen.

Janssen ontving zijn onderscheiding gisteravond tijdens de Stars Awards in Rotterdam uit handen van bondsbestuurder Frits Mulder. Vooraf durfde hij dat niet te verwachten. Janssen: “Ook in de hoofdklasse zijn er coaches die goed hebben gepresteerd, zoals Evert-Jan ’t Hoen bij Neptunus en Charles Urbanus bij L&D Amsterdam”.

Hij vervolgt: “Een coach is maar net zo goed als zijn spelers zijn. Als je dan kijkt naar de groep waarmee wij het Europees kampioenschap hebben gewonnen, dan spreekt die gewoon tot ieders verbeelding.”

Verrassing

Janssen is dit jaar ook actief geweest als bondscoach voor het Nederlands team onder de 21 jaar. Janssen: “Het meespelen op het wereldkampioenschap kwam voor iedereen als een verrassing. Ook voor ons. Qua voorbereiding was dat heel kort dag. We moesten binnen een paar weken een team samenstellen en alles regelen. Uiteindelijk hebben wij er nog een Koninkrijksteam van kunnen maken. Maar daarvan kende de helft elkaar niet.”

Toch kijkt de Belg tevreden terug op het wereldkampioenschap in Taiwan. “Mijn grootste zorg was om van de spelers in één dag een team van te maken. Maar daarvoor heb ik uiteindelijk gelukkig niet veel hoeven te doen. Het was zo’n geweldige groep. Vanaf dag één was er een klik met iedereen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page