Stijn van der Meer: ‘Het is snel gegaan’

Werd hij in 2011 nog de meest talentvolle jeugdspeler, gisteravond beklom de 21-jarige Stijn van der Meer in Rotterdam opnieuw het podium tijdens de Stars Awards. Hij ontving de Guus van der Heijden Memorial Trophy en werd daarmee de opvolger van de Arubaanse Major Leaguer Xander Bogaerts.

Van der Meer nam in het Van der Valk Hotel Rotterdam-Blijdorp uit handen van bondscoach Steve Janssen de prijs in ontvangst voor de meest talentvolle international onder de 23 jaar. Van der Meer, speler van het Rotterdamse Neptunus, was erg blij met zijn prijs. “Ik vind het een hele eer. Ik heb een heel goed seizoen gehad voor Neptunus”, aldus Van der Meer.

“Helaas kon ik er voor de club niet alle wedstrijden tijdens de competitie en de Play-Offs bij zijn. Maar dat hoop ik snel wel te mogen doen”, aldus de 21-jarige binnenvelder die uitkomt voor het team van Lamar University in Texas.

Onderdeel

Door zijn collegeverplichtingen moest hij ook het afgelopen Europees kampioenschap aan zich voorbij laten gaan: “Ik heb wel elke wedstrijd gevolgd. Ik baalde ervan dat ik er niet bij kon zijn, want ik wilde ook graag onderdeel zijn van dat team.”

De afgelopen Haarlemse Honkbalweek was de tweede editie die Van der Meer meemaakte. “Het blijft heel bijzonder”, vertelt Van der Meer. “Op het World Port Tournament in 2011 zat ik nog als toeschouwer op de tribune. Daarna ben ik bij UVV gaan spelen en kwam ik bij het A-team. Toen is het snel gegaan.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page