Opnieuw Rotterdamse prijs voor Evert-Jan ’t Hoen

Evert-Jan ’t Hoen is vanavond voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste Rotterdamse Sportcoach van 2014. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse Sport Awards Rotterdam-Rijnmond in het Nieuwe Luxor Theater. DOOR Neptunus lukte het niet om voor de achtste keer de titel Beste Sportploeg te winnen.

De prijs voor beste Rotterdamse coach werd in 2005 voor het eerst in het leven geroepen. Toen won honkbalcoach Robert Eenhoorn, eerder al beste Rotterdamse Sportman in 1990 en 1999, de onderscheiding. Eenhoorn won hem hierna opnieuw in 2007 als manager van het Nederlands honkbalteam en was daarmee tot dusver de enige coach die tweemaal was uitgeroepen tot beste Rotterdamse coach.

Vanavond trad ’t Hoen in de voetsporen van de Rotterdammer, die zaterdag nog werd benoemd tot erelid van de honk- en softbalbond KNBSB en bovendien van de gemeente Rotterdam de Erasmusspeld ontving. ’t Hoen werd zelfs de eerste coach die twee jaar op rij de prijs voor Beste Rotterdamse Sportcoach heeft gekregen. De prijs werd vanavond uitgereikt door Eenhoorn zelf.

Voorkeur

’t Hoen veroverde dit seizoen in zijn tweede seizoen als manager met DOOR Neptunus voor het tweede jaar op rij de landstitel in de hoofdklasse. De Rotterdamse ploeg werd het eerste team in de historie, die in de Holland Series terugkwam van een 2-0 achterstand in wedstrijden. Als assistent-coach bij het Nederlands team won ’t Hoen even daarvoor ook al de Europese titel. Dat was voor de jury voldoende om hem de voorkeur te geven boven waterpolocoach Arno Havenga en basketballcoach Joost van Rangelrooy.

De prijswinnaars tijdens het Sport Awards Rotterdam-Rijnmond.

De prijswinnaars tijdens het Sport Awards Rotterdam-Rijnmond.
Foto: © Rob Jelsma

Ook landskampioen DOOR Neptunus was genomineerd. Maar de honkballers grepen voor het tweede jaar op rij naast de prijzen. De titel Sportploeg van het Jaar ging naar voetbalclub Excelsior, dat vorig seizoen promotie afdwong naar de Eredivisie. Henk Swinkels en Cees Rodenburg van het Rotterdamse Saints zorgden wel voor meer honkbalsucces. Zij werden verkozen tot sportvrijwilligers van het jaar voor hun inzet bij de introductie in Rotterdam van Bean Bag Baseball, een spelactiviteit voor ouderen. Het tweetal droeg de prijs op aan de vandaag aan de gevolgen van een hartstilstand overleden Saints-vrijwilliger Jochen Vorderegger.

Medaille

Tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond in het Nieuwe Luxor Theater werden bovendien driehonderd sportkampioenen gehuldigd. Ook de honkballers van DOOR Neptunus ontvingen van sportwethouder Adriaan Visser een medaille voor hun landstitel.

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond werd georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport en RTV Rijnmond. De presentatie van de avond was opnieuw in handen van Jan Dirk Stouten, sportverslaggever van RTV Rijnmond, en voormalig hockeyinternational Fatima Moreira de Melo.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page