Shawn Zarraga naar Los Angeles Dodgers

Opnieuw is een Nederlandse international van profclub verhuisd. Na Didi Gregorius werd nu de Arubaanse catcher Shawn Zarraga betrokken in een ruil tussen twee Major League-clubs. Zarraga, die drie maanden geleden met het Nederlands team nog Europees kampioen werd, vervolgt zijn carrière bij Los Angeles Dodgers.

Shawn Zarraga stond dit seizoen onder contract bij Milwaukee Brewers. Voor deze club verdeelde hij zijn seizoen over het Double A-team Hunstville Stars en het Triple A-team Nashville Sounds. Zijn zeventien wedstrijden voor het Triple A-team waren zijn eerste wedstrijden op het hoogste niveau in de Minor League. Na afloop van het seizoen werd Zarraga door de club uit Milwaukee gestald in de Arizona League.

Zijn optreden van de afgelopen maanden heeft de interesse opgewekt van Los Angeles Dodgers. De club heeft Zarraga vandaag overgenomen van Milwaukee Brewers. In ruil voor de Nederlandse international stuurt Los Angeles Dodgers buitenvelder Matt Long en linkshandige pitcher Jarret Martin naar Milwaukee. Long was nog maar een week eerder in een andere ruil overgenomen van Los Angeles Angels.

Clubgenoot

Zarraga wordt bij Los Angeles Dodgers de clubgenoot van pitcher Kenley Jansen. De twee zullen naar alle waarschijnlijkheid niet in hetzelfde team starten. Waar Jansen inmiddels een vaste waarde is in de hoofdmacht, tekent Zarraga bij zijn nieuwe club een contract voor de Minor League. Het is de tweede Minor League-catcher, die Los Angeles dit najaar heeft aangetrokken. Eerder versterkte de club zich al met Austin Barnes, die bijna honderd wedstrijden speelde op Double A-niveau voor Miami Marlins.

Afgelopen september had Milwaukee Brewers het contract met Zarraga nog verlengd, nadat hij free-agent was geworden. De Arubaan had daarbij een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan Spring Training. Zarraga nam op dat moment met het Nederlands team deel aan het Europees kampioenschap. In Tsjechië veroverde Oranje voor het eerst sinds 2007 de Europese titel.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page