Bernadina weg bij Venezolaanse club

Roger Bernadina is na drie weken alweer vertrokken bij Los Tiburones de La Guaira. De honkballer uit Den Haag heeft zijn club uit de Liga Venezuela Beisbol Profesional (LVPB) verlaten vlak voor het vetrek van het team naar Margarita voor de serie uitwedstrijden tegen Bravos de Margarita.

Bernadina vertrok eind november naar Venezuela voor deelname aan de professionele Venezolaanse wintercompetitie. De free-agent, die afgelopen seizoen onder contract stond bij Los Angeles Dodgers, startte bij het tweede team in de Liga de Desarrollo, één niveau onder de LVPB.

Op maandag 1 december sloeg hij al direct in de derde inning van zijn eerste wedstrijd voor Los Tiburones de La Guaira met een homerun drie punten binnen. Twee innings later sloeg hij met een tweehonkslag nog een punt binnen, waarna hij even later zijn tweede run scoorde. Hij kwam uiteindelijk dit duel tot vijf binnengeslagen punten.

Hoofdmacht

Een dag later bleef hij in vier slagbeurten zonder honkslag. Met een slaggemiddelde van .286 begon hij woensdag 3 december bij de hoofdmacht. Ook nu ging Bernadina voortvarend van start. Hij sloeg twee honkslagen, bracht twee ploeggenoten binnen en scoorde eenmaal.

In de daaropvolgende acht duels bleef Bernadina echter zonder hit. Hij scoorde alleen zondag 7 december nog twee punten voor Los Tiburones de La Guaira en kwam in zijn laatste acht wedstrijden nog vijf keer op de honken door vier wijd. Uiteindelijk bleef zijn slaggemiddelde daarmee steken op .111.

Verlaten

Bernadina speelde zijn laatste wedstrijd afgelopen woensdag tegen Navegantes del Magallanes. Hij kwam in de negende inning als rechtsvelder het veld in, maar kreeg geen slagbeurt meer, doordat zijn ploeg de 12-6 voorsprong wist vast te houden. Na zijn laatste wedstrijd besloot Bernadina de selectie van Los Tiburones de La Guaira, dat op het punt stond om te vertrekkken naar Margarita voor een serie van drie uitwedstrijden tegen Bravos de Margarita, te verlaten.

Die serie leverde voor de formatie van manager Buddy Bailey vooralsnog 8-2 en 14-4 nederlagen op tegen de hekkensluiter uit de Venezolaanse competitie. Bernadina is inmiddels vertrokken naar Miami. Hij was bezig aan zijn derde seizoen in de LVPB. In 2010 speelde hij al zeven wedstrijden (.208) voor Navegantes del Magallanes. In 2008 speelde hij elf wedstrijden (.175) voor Bravos de Margarita.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page