Contract voor Bernadina bij Rockies

Roger Bernadina verliet vorige week zijn team uit de Venezolaanse wintercompetitie. Vandaag werd duidelijk waarom. De dertigjarige honkballer uit Den Haag heeft de interesse opgewekt van Colorado Rockies. Hij tekent bij deze club een Minor League-contract.

Bernadina probeerde zich de afgelopen weken in Venezuela in de kijker te spelen bij clubs uit de Major League. Met succes blijkt nu. Want hoewel de dertigjarige honkballer aanvallend geen indruk kon maken, heeft hij toch een aanbod ontvangen van Colorado Rockies.

De buitenvelder krijgt van de club uit Colorado een contract aangeboden voor de Minor League. Hij kan daarmee ploeggenoot worden van Jair Jurrjens. De pitcher van Curaçao speelde afgelopen seizoen al veertien wedstrijden voor het Triple A-team  Colorado Springs Sky Sox.

Twaalfde seizoen

Met zijn nieuwe contract kan Bernadina volgend jaar aan zijn twaalfde seizoen als profhonkballer beginnen. Daarvan speelde hij in zeven seizoenen 548 wedstrijden in de Major League. Eerder kwam hij uit voor de organisaties van Montreal Expos, Washington Nationals en Los Angeles Dodgders.

Medio oktober koos hij ervoor zijn contract bij de club uit Los Angeles te laten ontbinden, nadat hij uit de hoofdmacht werd teruggeplaatst naar de Minor League. Bernadina speelde vorig seizoen 23 wedstrijden voor Albuquerque Isotopes in de Pacific Coast League. Daarin kwam hij tot een slaggemiddelde van .246. Het waren zijn eerste wedstrijden in de Minor League sinds 2011.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page