Rosalina naar Power Showcase in Miami

De Curaçaose honkballer Yerson Rosalina neemt van 28 december tot en met 2 januari deel aan de negende editie van de internationale Power Showcase. Vorig jaar namen ook onder meer de Nederlandse honkballers Jorin van Amstel, Shane Boeree en Jelle Kroft deel aan dit evenement.

De internationale Power Showcase brengt 170 talentvolle honkballers uit meer dan twintig landen bij elkaar in het Marlins Park in Miami. In he bijzijn van scouts van Major League Baseball nemen zij deel aan een Homerun Derby en een wedstrijd tussen een U.S. Team en een World Team.

Eerder namen onder meer Mike Bazuin (2009), Rachid Engelhardt (2011), Ruar Verkerk (2012) en vorig jaar Jorin van Amstel, Shane Boeree en Jelle Kroft deel aan de Power Showcase. Dit jaar wordt het Koninkrijk alleen vertegenwoordigd door Yerson Rosalina.

Pitcher

De achttienjarige honkballer speelt als voornamelijk als pitcher en als derde honkman voor Trinity Christian Academy. Als pitcher gooide hij vier wedstrijden en kwam in 10 1/3 inning tot tien strikeouts. Hij stond geen enkel verdiend punt toe en sloeg een tweehonkslag en sloeg twee punten binnen in zijn enige wedstrijd waarin hij aan slag kwam.

Bij de Warriors was Rosalina de ploeggenoot van verschillende honkballers van Curaçao, waaronder Richard Moesker en Jerrison Beaumont. Dit tweetal nam vorig jaar al deel aan de Power Showcase. Moesker was in die editie startend pitcher voor het World Team.

MLB Fall Academies Tournament

Rosalina, die in 2014 bovendien honkbalde voor Curacao Yankees, nam dit najaar in Hoofddorp deel aan het MLB Fall Academies Tournament. Voor het Dutch Caribbean Team startte hij in vier wedstrijden, waarin hij kwam tot vier hits (.400). Rosalina leidde zijn team in aantal tweehonkslagen (2). Hij was bovendien startend pitcher in de wedstrijd tegen Duitsland.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page