Smith opnieuw naar Lincoln Saltdogs

Curt Smith keert terug bij Lincoln Saltdogs. Maandag kwam de 28-jarige Nederlandse international tot een nieuwe overeenkomst met de club uit de onafhankelijke profcompetitie American Association. Smith begint aan zijn derde seizoen in Lincoln.

Zowel in 2011 als in 2013 speelde Curt Smith voor Lincoln Saltdogs. In het seizoen 2013 keerde hij als eens terug bij dit team uit de onafhankelijke profcompetitie. Dat gebeurde nadat Minnesota Twins het contract met hem in juli van dat jaar had ontbonden.

Smith bleek een waardevolle aanvulling voor Lincoln Saltdogs. Hij kwam in het laatste deel van het seizoen tot een slaggemiddelde van .316 met vijf homeruns en 27 binnengeslagen punten in 29 wedstrijden. In twee seizoenen heeft Smith veertien homeruns en een slaggemiddelde van .328 voor Saltdogs. Dat is de op vier na het hoogste gemiddelde voor een speler in de clubhistorie.

Overgenomen

In januari 2014 werd Smith, vlak voor de start van Spring Training, echter overgenomen door St. Louis Cardinals, die de honkballer van Curaçao stalde hij het Double A-team Springfield Cardinals. Voor dit team kwam Smith tot 102 honkslagen in 114 wedstrijden (.262). Hij sloeg elf homeruns, zestien tweehonkslagen en bracht 52 punten binnen.

Na afloop van het seizoen werd Smith free-agent, waarna hij nu opnieuw is opgepikt door Lincoln Saltdogs. Smith veroverde eerder dit jaar met het Nederlands team de Europese titel. In Tsjechië werd hij met een slaggemiddelde van .448 en vier homeruns de beste slagman van het Nederlands team.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page