Lotingen verricht voor Europa Cup-toernooien

Met twee tegenstanders uit de Italiaanse competitie heeft L&D Amsterdam het zwaarst geloot voor het Europa Cup-toernooi. Dat is vandaag duidelijk geworden na de loting. Curaçao Neptunus opent het toernooi met een wedstrijd tegen het Oekraïnse KNTU Elizavetgrad.

Het Rotterdamse Neptunus is voor de zesde keer gastheer van het Europa Cup-toernooi. De gastheer plaatste zich als landskampioen voor poule 1 van het Europees clubtoernooi. L&D Amsterdam is de tweede Nederlandse vertegenwoordiging tijdens de Europese clubtoernooien. De Technische Commissie van de Europese honkbalbond CEB heeft vandaag de loting verricht voor beide toernooien. De definitieve speelschema’s met starttijden worden op een later moment vastgesteld.

Tijdens het toernooi in Rotterdam treft de Nederlandse landskampioen Neptunus in eigen huis slechts één deelnemer uit de Italiaanse competitie. Alleen ASD Rimini is ingedeeld in poule 1 bij Curaçao Neptunus. Datzelfde team schakelde in juni van dit jaar Neptunus tijdens de finale nog uit.

Titelverdediger

De twee teams spelen zaterdag 6 juni 2015 tegen elkaar. Het is de laatste reguliere wedstrijd voor de finale. Na de openingswedstrijd op dinsdag 2 juni tegen KNTU Elizavetgrad speelt Neptunus in Rotterdam verder achtereenvolgens ook tegen het Tsjechische Draci Brno (woensdag 3 juni), het Duitse Heidenheim Heidekoepfe (donderdag 4 juni) en het Franse Templiers Senart (vrijdag 5 juni).

L&D Amsterdam reist voor het Europa Cup-toernooi af naar Parijs. Daar treft de ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus op de eerste dag op dinsdag 2 juni Solingen Alligators uit Duitsland. Een dag later is titelverdediger T&A San Marino de tegenstander.

Finales

Op donderdag 4 juni speelt L&D Amsterdam tegen North Stars Moscow uit Rusland, waarna een dag later gastheer PUC Paris de tegenstander is. De groepswedstrijden worden zaterdag 6 juni afgesloten met een duel tegen het Italiaanse Fortitudo Bologna.

De finales van de toernooien in Rotterdam en Parijs worden gespeeld op zondag 7 juni. De twee winnaars plaatsen zich voor de European Champions Cup. Deze wordt op een later moment in het jaar gehouden. In augustus won T&A San Marino de European Champions Cup door ASD Rimini in de best-of-three met 2-1 te verslaan.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page