Seizoen hoofdklasse van start op 16 april

Landskampioen Curaçao Neptunus opent het nieuwe hoofdklasseseizoen met een drieluik tegen het Bussumse HCAW. De competitie van de hoofdklasse start dit jaar op donderdag 16 april en wordt opnieuw over twee rondes gespeeld.

Voor het nieuwe seizoen is de nieuwe opzet van afgelopen jaar aangehouden. Hierdoor wordt ook in 2015 gespeeld met twee competitierondes van elk 21 wedstrijden. Zowel in de eerste als in de tweede ronde krijgen twee teams de kans om zich te plaatsen voor de Play-Offs.

Vorig jaar namen alle teams de helft van hun punten mee naar de Play-Offs en de Runner-up competite. De honkbal- en softbalbond KNBSB heeft deze opzet wel gewijzigd. Komend seizoen start de nummer één uit de reguliere competitie met zes punten aan de Play-Offs, de nummer twee begint met vier punten en de nummer drie met twee punten. Diezelfde puntentelling gaat ook gelden voor de vier deelnemende teams aan de Runner-up competitie.

Holland Series

Titelverdediger Curaçao Neptunus opent het seizoen met een serie van drie wedstrijden tegen HCAW. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op donderdagavond 16 april. Debutant DSS treft in de eerste serie direct zijn Haarlemse buurman Corendon Kinheim. Verliezend finalist L&D Amsterdam start tegen UVV. Vaessen Pioniers ontvangt op eigen veld het Haagse AdoLakers voor de eerste wedstrijd.

De Play-Offs en de Runner-up competitie worden gespeeld van 13 tot en met 30 augustus. Op donderdag 12 september start de best-of-seven van de Holland Series. Tussen maandag 13 en donderdag 30 juli wordt de competitie stilgelegd in verband met het World Port Tournament in Rotterdam.

Bekijk het volledige schema

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page