Slagtitel voor Yurendell de Caster in Nicaragua

De Curaçaose honkballer Yurendell de Caster is opnieuw de beste slagman geworden in de professionele competitie van Nicaragua. Hij kwam in 33 wedstrijden voor titelverdediger Gigantes de Rivas tot een gemiddelde van .368. De Caster is nog maar de tweede speler geworden, die dit heeft gepresteerd sinds de competitie in 1956 in het leven is geroepen.

De Caster voegde zich pas eind november bij Gigantes de Rivas, de titelverdediger uit de Liga de Beisbol Profesional Nicaragüense (LBPN). De binnenvelder van Curaçao bleek al direct van enorme waarde voor zijn nieuwe ploeg, die onder leiding staat van de Cubaanse manager Germán Mesa.

Uiteindelijk kwam de Nederlandse international in 33 wedstrijden tot vijftig honkslagen, waaronder tien tweehonkslagen en vijf homeruns. Zijn gemiddelde van .368 was de beste van de competitie. Hij sloeg bovendien 31 punten binnen.

Homerun King

Daarmee is De Caster voor de tweede keer de beste slagman van Nicaragua geworden. Eerder was hij dat ook al in het seizoen 2012/2013, toen hij kwam tot een slaggemiddelde van .416 voor Tigres de Chinandega. In dat jaar won De Caster zelfs de Tiple Crown. Hij had toen tevens de meeste binnengeslagen punten (56) en homeruns (13). Nu moest De Caster zijn ploeggenoten Ramón Flores (38 binnengeslagen punten) en Rudy van Heydoorn (zes homeruns) voor laten gaan. Voor Van Heydoorn, de andere Nederlandse international in dienst bij Gigantes De Rivas, was het nog maar zijn eerste seizoen in de profcompetitie van Nicaragua.

De Caster is de tweede speler geworden in Nicaragua, die twee keer is uitgeroepen tot beste slagman sinds de competitie is ingesteld in 1956. Hij is de opvolger geworden van Manuel Antonio Díaz, die de beste slagman was in de seizoenen 1958-1959 (.359) en 1964-1965 (.354).

Finale

Gigantes de Rivas plaatste zich eerder deze week als nummer één van de reguliere competitie al voor de finale van de LBPN. De ploeg van De Caster en Van Heydoorn won dertig van zijn 48 wedstrijden en bleef daarmee de overige drie teams uit de competitie ruimschoots voor.

In de finale wordt Tigres de Chinandega of Indios del Bóer de tegenstander. Deze twee teams spelen momenteel in de halve finale een best-of-five. De winnaar kwalificeert zich voor de best-of-seven van de finale, die vrijdag 16 januari van start gaat.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page