Internationals starten voorbereiding op nieuwe seizoen

De Nederlandse internationals zijn de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart. Dat doen zij door middel van centrale trainingen in Nederland en op Curaçao en Aruba. Coaches Steve Janssen, Ben Thijssen en Eugene Kingsale begeleiden de spelers.

Afgelopen weekeinde begonnen een dertiental spelers aan de eerste zaaltraining in het Topsportcentrum in Rotterdam. Onder leiding van bondscoach Steve Janssen en coaches Sidney de Jong en Evert-Jan ’t Hoen wordt de komende maanden twee keer in de week in de zaal getraind. Op zaterdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur in Rotterdam en op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de trainingshal op het Haarlemse Pim Mulier Sportpark.

Aan de centrale bondstrainingen in Nederland nemen zes spelers van landskampioen Curaçao Neptunus deel. Dit zijn Gianison Boekhoudt, Shaldimar Daantji, Berry van Driel Dwayne Kemp, Kalian Sams en Orlando Yntema. L&D Amsterdam vaardigt Rob Cordemans, Michael Duursma, Kevin Heijstek en profhonkballer Nick Urbanus af. De andere internationals zijn Vaessen Pioniers-spelers Bayron Cornelisse en Danny Rombley, Gilmer Lampe (UVV) en Tom Stuifbergen (Corendon Kinheim).

Curaçao en Aruba

Daarnaast worden ook trainingen voor het nationale team gehouden op Aruba en Curaçao. Op Aruba trainen profhonkballers Randolph Oduber (Washington Nationals) en Shawn Zarraga (Los Angeles Dodgers) op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend op het Nadi Croes/Crismo Angela Ballpark in Santa Cruz. Deze trainingen zijn onder leiding van oud-international Eugene Kingsale, die in november ook al assistent-coach was van het Koninkrijksteam tijdens het wereldkampioenschap voor spelers onder de 21 jaar.

Hoofdklassespelers Arshwin Asjes (Corendon Kinheim), Quintin de Cuba (Vaessen Pioniers), Kevin Kelly (DOOR Neptunus), Diegomar Markwell (DOOR Neptunus) en Dashenko Ricardo (Corendon Kinheim), en profhonkballers Yurendell de Caster, Wendell Floranus (Baltimore Orioles), Sharlon Schoop (Baltimore Orioles), Curt Smith (Lincoln Saltdogs) en Hainley Statia (Milwaukee Brewers) bereiden zich op Curaçao voor op het nieuwe seizoen.

Premier 12

Deze tien internationals trainen op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur in het Tio Daou Stadium in Santa Rosa onder leiding van Ben Thijssen, Lester Victoria en Richenel Eleonora. Victoria, die drie seizoenen onder contract stond van  Minnesota Twins, was in 2001 en 2002 als pitcher actief voor het Nederlands team. Met Oranje nam hij onder meer deel aan het wereldkampioenschap van 2001.

Voor het Nederlands team staat 2015 vooral in het teken van het World Port Tournament in juli en de Premier 12 in november. Dat laatste toernooi heeft onlangs de status gekregen van wereldkampioenschap. Oranje heeft zich met zijn vijfde plaats op de wereldranglijst gekwalificeerd voor de eerste editie van dit lucratieve mondiale evenement.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page